Turist i Beaumes de Venise


Beaumes de Venise er en meget smuk lille provencalsk by med godt 2000 indbyggere.
Her finder turisten vel det meste man kan forlange:
I den gamle bydel findes smukke, snævre, stejle gader med huse, der vidner om en vis velstand i byen.
Indfaldsvejene til byen er garneret med smukke blomster.
Der findes to udmærkede bagere i byen og en fin slagter / delikatesse-forretning.
Der er også et mindre supermarked ved parkeringspladsen, Coccimarket. Ønsker man at besøge et større supermarked, findes dette i Sarrians 8 km fra byen.
Der er stolte traditioner for dyrkning af oliven i området, og der findes i byen en butik, der bl.a. sælger en fin olivenolie, Balméenne
Der er fine parkeringsforhold til de mange turister.
Man har et meget flot turistkontor.Turistkontoret har endog et annex (T.O.).
I byens centrum findes et på de varme sommerdage velbesøgt brasserie / bar. Lidt fra centrum findes to mindre, men udmærkede restauranter, Auberge Saint Roch og Le Relais des Dentelles.
.
Byens navn er formentlig kendt af mange, som aldrig har været på stedet, for hvem har ikke fået serveret dessertvinen fra byen, Muscat de Beaumes de Venise.
Størsteparten af denne vin laves på kooperativet, men også 10-15 private producenter aftapper vinen.
Der har altid været lavet rødvine i byen, men de har måske ikke været så attråværdige. Til manges forbavselse blev de i 2005 forfremmet fra at være Village til at få egen appellation, Beaumes de Venise. I denne appellation indgår også 3 andre små kommuner Lafare, la Roch Alric og Suzette. Dette er måske ikke så mærkeligt, for de bedste rødvine laves i disse byer.
Den største turistattraktion er måske byens østlige og nordlige omegn. Få km ad vejen mod Suzette kører man langs foden af Dentelles de Montmirail, en klippekæde, der på sit højeste punkt når op en højde af 734 m.o.h. (Det laveste punkt i Beaumes de Venise er 44 m.o.h.). I dette område findes en del afmærkede vandreture. På turistkontoret kan man købe en beskrivelse af 13 forskellige vandreture. Er man dristig leder nogen af dem op i Dentelles.
Er man mere til en tur på cykel eller i bil langs vejene, kan en dejlig tur anbefales.

.

Beaumes Lafare Roch Alric Suzette
.

Klik på billederne for at forstørre

.

Home   Home Beaumes de Venise


Opdateret 22-04-2016