Laboratoire d'œnologie Mouriesse  

Laboratoire d'œnologie Mouriesse
2, Rue des Papes 84232 Chateauneuf du Pape Cedex
Tel. +33 490 835 615
Mail: contact@labo-mouriesse.com
Web: http://www.oenologie-mouriesse.com/

Serge Mouriesse arbejdede i 15 år som ønolog hos flere kendte producenter (Jean-Pierre Moueix, Dry Creek vineyard, Cordier, Brotte), før han i 1998 etablerede sit eget ønologiske lobaratorium i Chateauneuf du Pape, Laboratoire d'œnologie Mouriesse.
Tre oenologer arbejder sammen med Mouriesse, Katrina Muller, a Chilean agronomy ingeneer-enologist
, Emilie Jaume enologist (wife of Sebastien Jaume from Domaine Grand Veneur) and Christian Agut agriculture ingeneer-enologist.

Ønologers daglige arbejde foregår naturligvis ikke på selve laboratoriet, men består i rådgivningsopgaver hos klienterne i Chateauneuf du Pape og i andre appellationer i Rhone. Selve rådgivningen er organiseret i
RHÔN.OE.CONSEIL.

I tilknytning til laboratoriet i Chateauneuf du Pape er det muligt for turister at deltage i smagekurser, ecole de degustation. De foregår fredag kl. 16.00-18.00 og lørdag kl. 10.00-12.00. 


Ecole de Dégustation Mouriesse

Mouriesse Vinum

Serge Mouriesse
18 bis Chemen du Clos 84232 Chateauneuf du Pape.
Tel. +33 613 451616
Smagning kun efter aftale.
Mail: bs.mouriesse@wanadoo.fr
Web: http://www.mouriesse-vinum.com


I 2008 købte Mouriesse 0,13 ha. med 50-årige Grenache-stokke på lieu-dit Valori i Courthezon. Herfra lavede han fra årgang 2008 sin egen Chateauneuf du Pape kaldt Tour d' Ambre. Senere har han købt først yderligere 0,14 ha. og i 2014 0,4 ha. så han i 2014 vil lave Chateauneuf du Pape fra 0,67 ha. Han ejer desuden 1,8 ha. i Lirac, hvorfra han laver Cotes du Rhone og IGP Gard.
Vinene laves hos en af klienterne, Daniel Stehelin på Chateau Mont Thabor
Druerne afstilkes ikke, og gæringen sker i cementtank

Chateauneuf du Pape Pierre d'Ambre 
2012: 90% Grenache og 10% Syrah. 
1/3 modnes i ståltank og 2/3 i 1-2 år gamle barriques i 15 mdr.

Chateauneuf du Pape Tour d'Ambre
2012: 100% Grenache. Lieu-dit Valori.
1/3 modnes i ståltank og 2/3 i 1-2 år gamle barriques i 9 mdr.

Chateauneuf du Pape Blanc Tour d'Ambre
2014: 30% Grenache Blanc, 30% Roussanne, 20% Clairette og 20% Bourboulenc.

Cotes du Rhone Tour d'Ambre
2014: Grenache samt mindre andele Syrah, Moruvedre og Cinsault.

IGP Gard La Mirœnière
2014: 100% Grenache. Mere end 50 år gamle vinstokke.

IGP Gard La Mirœnière
2014: 100% Clairette.
.


Serge Mouriesse, gæst ved Les Printemps 2014


Laboratoriet er beliggende tæt på paveslottets ruiner.

Dansk importør: Les Terroirs du Vin


Home
    Index Chateauneuf du Pape


Opdateret 11-05-2017