Chateau Bouche

SARL Champ Dong Créations Industries
Direktør: Dominique Bouche
148, Chemin d'Avignon 84850 Camaret sur Aigues
Direkte salg: Måske efter aftale.
Tel. +33 967 189 427
Mail: chateau.bouche@gmail.com
Web: http://www.chateau-bouche.fr

Dominique Bouche og hans hustru Sylvette etablerede i 1978 kældre på ejendommen i Camaret, som havde været i familiens besiddelse i det mindste siden 1703, hvor Catherine Bouche tilsluttede sig en lokal sammenslutning af vinbønder.
Faderen havde solgt produktionen af druer til
Coopérative Vinicole de Camaret – Sérignan
Dominique Bouche navngav naturligt nok sit domæne Domaine Bouche. De 24 vinmarker inkluderer en parcel på 0,5 ha. i Chateauneuf du Pape, men er hovedsageligt beliggende i CDRV Plan de Dieu og i den nye appellation CDRV Sainte Cecile, der forventes oprettet i 2016 el. 2017.

Som 57-årig uden arvinger, der ønskede at overtage domænet, besluttede Dominique Bouche at afhænde ejendommen på et tidspunkt. I 2012 solgte han domænet til et kinesisk selskab i Macau (Portugisisk koloni indtil 1999 og derefter en del af Kina). Købernes pengetank stammer fra kasinoejer
Stanley Ho (f.1921), hvis finansimperium nu ledes af Louis Ng Chi Sing. Samtidigt med købet af Domaine Bouche, der nu hedder Chateau Bouche, købte man også Chateau Gevry Chambertin i Bourgogne og Chateau Bel Air i Bordeaux.
Salget indbragte Mr Bouche “inférieure à deux millions d’euros”. Han vil efter salget fortsat være daglig leder af domænet. Det forventes, at vinene fortrinsvis vil blive markedsført på det kinesiske marked.

Chateauneuf du Pape Chapelle St-George
Cotes du Rhone Plan de Dieu
Cotes du Rhone


Dominique Bouche. Foto: Ledauphine.com 


Louis Ng Chi Sing og Stanley Ho. Foto: Le Monde og Business Insider Australia


I August 2016 fremtræder kælderen udvendigt som totalrenoveret. Et kig ad en åben dør lader formoder at den meget gamle kælder indtil videre ikke er renoveret. 

Home   Index Chateauneuf du Pape   Home Plan de Dieu