Domaine de Beaurenard  

Frédéric og Daniel Coulon.
Avenue Pierre de Luxembourg 10 84230 Chateauneuf du Pape.
GPS: 44°03'13'' / 4°50'05''
Tel. +33 490 837 179
Åben: Mandag-lørdag  9.00-12.00 og 13.30-17.30
Mail: paul.coulon@beaurenard.fr
Web: http://www.beaurenard.fr
Blog: http://beaurenard.over-blog.com/  

    

Domænet har været i samme families eje i 7 generationer. I et dokument fra 1695 omtales "Bois Renard", der senere har dannet baggrund for domænets navn og for navnet på domænets røde og hvide topcuvé. 
I dag drives ejendommen af brødrene Daniel og Frédéric Coulon.
Domænet ejer 32 ha. i Chateauneuf du Pape og 25 ha. i Rasteau. Fra marker i Rasteau laver man Rasteau, Vin doux Naturel og Cotes du Rhone.
Beaurenard er certificeret agriculture biologique siden 2010, og er siden 2012 certificeret af Demeter som agriculture biodynamique.

Vine:

Chateauneuf du Pape
2016: 70% Grenache, 10% Syrah, 10% Mourvèdre og 10% andre druer (Cinsault, Counoise, Muscardin, Terret og Vaccarése). Lagres 15 mdr. på foudres, trætanke eller barriques. 

Chateauneuf du Pape Cuvée Boisrenard
2015: Hovedsageligt Grenache, men alle tretten druevariteter indgår
Denne cuvée laves fra parceller med 60-100-årige vinstokke. Udbyttet er 15-20 hl/ha. Macerationen varer 26-31 dage. Lagres 18 mdr. på barriques. 

Chateauneuf du Pape Gran Partita
2012: "Symphoni des 13 cépages" Selektion af den bedste del af høsten i gode årgange. Lagres 2 år på træfade.

Chateauneuf du Pape Blanc
2016: 30% Clairette, 20% Grenache Blanc, 25% Bourboulenc, 22% Roussanne samt 3% Picpoul og Picardan. 30% lagres i barriques i 6 mdr. 

Chateauneuf du Pape Blanc Cuvée Boisrenard
2016: Fra 60-100-årige stokke i blandet beplantning. Clairette og Roussanne udgør hovedparten, men Grenache Blanc og Bourboulenc og små andele af Picpuol og Picardin indgår. Gæres og lagres derefter "sur lies" på 0-5-årige barriques i 6 mdr. 

  

Dansk importør: Domaine Brandis


 Daniel Coulon på Les Printemps 2011
.


  Frédéric Coulon med frue ved en uhøjtidelig sammenkomst en lørdag aften i forbindelse med Les Printemps 2014.
.


Antonin Coulon ældste søn af Daniel Coulon på Les Printemps 2015


Daniel Coulons Victor Coulon ved Les Murs i Chateauneuf du Pape 2017


Bedstefar Paul Coulon er stadig aktiv. Begge fotos er fra Facebook 2017.
De
t indsatte foto til venstre fra 2005 viser ham som Le Grand Auditeur du Conseil i vinbroderskabet ved den samling, hvor Steen og Lars fra The Wine Company 
blev optaget som Camera Parenti (mundskænke) i broderskabet. Det indsatte photo til højre er fra en tilsvarende begivenhed i 2017. Ved denne lejlighed var han 
ikke chef for foretagendet. Dette hverv er overtaget af hans søn Daniel Coulon. Under det efterfølgende festmåltid optræder "brødrene" i civilt antræk. Hans borddame
er i øvrigt Nicole Sierra-Rolet, der var en af ivitiativtagerne til oprettelse af Grenache Assosiation. Derfor har hun gjort sig fortjent at blive
Camera Parenti.
Det bør også nævnes, at det er Paul Coulon, der har oprettet vinmuseet på familiens ejendom i Rasteau


Hvidvinsdruerne er ankommet til kælderen. Foto fra Facebook posted 1.9. 2017


Syrah gæres på åbne fade, og her skal de fastere dele naturligvis også omrøres (pigeage manuel) - som i større tanke   Foto fra Facebook


Frédéric og Daniel Coulon. Foto fra Facebook

Home   Index Chateauneuf du Pape

Opdateret 21-02-2018