Olivier & Lafont  

Negociant
LO RHÔNE
Baptiste Olivier og Gérald Lafont
9, Rue de l'Eglise 84230 Chateauneuf du Pape
Tel. +33 664 428 756 (Baptiste Olivier)
Tel. +33 683 321 457 (Gérald Lafont)
Direkte salg: Vinene sælges ikke i Frankrig
Mail: gerald-lafont@orange.fr / bolivier.lorhone@gmail.com
Web:
https://www.olivier-lafont.com

LO i firmanavnet står naturligvis for Lafont og Olivier. Gérald Lafont og Baptiste Oliver er begge rådgivende ønologer, der har adskillige kendte domæner i Chateauneuf du Pape som klienter. De er også venner, og i 2011 oprettede de sammen deres negociant projekt, LO RHÔNE.

Gérald Lafont stammer fra Saint-Laurent-des-Arbres, hvor hans far havde et mindre domæne, Domaine d'Arbousset, der er gået i arv til Gérald Lafont. Efter at have studeret biologi og geologi i nogle år gennemførte han en ønologisk uddannelse ved Vinuniversitetet i Montpellier, afsluttet i 2000. Efter at have arbejdet i et års tid for et negociantfirma i Languedoc med ansvar for produktionen, blev han ansat i ICV som rådgivende ønolog. I dag arbejder han som sådan uden at være ansat i ICV. Han arbejder som rådgiver for et større antal domæner i nordlige og sydlige Rhone, Languedoc og Provence. I Chateauneuf du Pape arbejder han bl.a. sammen med Domaine de Cristia, Domaine de la Biscarelle og Domaine Durieu

Baptiste Olivier er fra Léognan (Bordeaux). Han beskriver selv sin interesse for vinens verden: “Coming from a family passionate about wine and good food, I still remember the big family meals and cheerful and dionysian atmosphere that prevailed there.” Baptiste kunne sikkert være blevet en god køkkenchef, men det blev til til en vinuddannelse - som Gerald Lafont - fra Vinuniversitet i Montpellier, "Engineer viticulture and oenology and oenologist". Efter nogle smutture til US (Shug Carneros Estate Winery), Australien (Poet’s Corner) og Bordeaux (Chateau Smith Haut Lafitte), blev han ansat hos Louis Bernard i Orange, hvor han fik ansvaret for etablering af dette firmas udstillingsvindue i Rhone, Domaine de la Chartreuse Bonpas
Endelig blev han i slutningen af 2004 ansat som rådgivende ønolog hos ICV i Beaumes de Venise. Han har siden da oparbejdet et ry som rådgiver hos mange kendte domæner i Chateauneuf du Pape, som f. eks. Domaine Pierre Usseglio, Domaine Saint Préfert og La Bastide Saint Dominique.

Firmaet inddeler selv deres vine i 3 kategorier:

Vine der er fremstillet i samarbejde med en importør og anfører som eksempel en Cotes du Rhone og en Cotes du Rhone Village, der er creeret i samarbejde med den amerikanske importør Serge Doré Selection (Adissat)

Hovedparten af vinene er mere "traditionelle" negociantvine lavet i kældrene hos de to ønologers samarbejdspartnere. Denne serie af vine føres under navnet Olivier & Lafont.

Man tilbyder også en serie kaldt Tradition, "confidential cuvées through which Gerald and Baptiste want to offer exciting wines in depth, more traditional and richer". Denne serie er så "confidential", hemmelig, at denne sides forfatter ikke kan anføre eksempler.

Ud over de herunder nævnte vine fører man ifølge website 2016 også Vacqueyras, Lirac, Crozes-Hermitage, Cotes du Rhone og Ventoux.

 


Gerald Lafont.


Baptiste Olivier
.


Chateauneuf du Pape
60% Grenache, 20% Mourvedre, 10% Syrah og 10% Cinsault.

Chateauneuf du Pape Blanc
50% Clairette og 50% Grenache Blanc
.

Gigondas
70% Grenache, 20% Syrah og 10% Mourvedre.
.

.

Home     Index Chateauneuf du Pape


Opdateret 12-09-2016