Domaine Pierre Usseglio
Jean-Pierre og Thierry
Usseglio
10, Route d'Orange, 84230 Chateauneuf du Pape.
Tel. +33 490 837 298
Direkte salg: mandag-fredag
9.30-12.00 og 14.00-18.00.
Mail: domainepierreusseglio@gmail.com
Web: http://www.domainepierreusseglio.fr
I 1931 indvandrede de nuværende
ejeres bedstefar,
Francis Usseglio,
fra Italien p.g.a. arbejdsløsheden der. Han kom til at arbejde for vinbønder i
Chateauneuf du Pape og fik efter krigen sin egen ejendom. Sønnen Pierre overtog
ejendommen i 1948 og gav navn til domænet. Pierres to sønner Jean-Pierre og Thierry driver i dag
ejendommen, der har 21 ha. Chateauneuf du Pape, 2,5 ha. Cotes du Rhone og
0,5 ha. Vin du Pays. Hertil kommer at man har købt 15 ha. i Lirac, hvorfra man debuterede
med årg. 2011.
Vine:
Chateauneuf du Pape Cuvée Traditionelle
2016: 80% Grenache, 10% Syrah, 5% Cinsault og 5% Mourvèdre.
35-60-årige vinstokke. 60% afstilkes.
Lagring på cementtanke foudres el demi-muds i 12 mdr.
Chateauneuf du Pape Cuvée de mon Aïeul
(brødrenes bedstefar).
2016: 100% Grenache. 75-90-årige vinstokke. 22hl/ha. Ingen afstilkning. 30-40 dages
maceration. Modnes i cementtank.
Chateauneuf du Pape Réserve des Deux Frères (de to brødre)
2016: 90% Grenache og 10% Syrah. 50% lagres i 1-3 år gamle barriques,
25% i demi-muids og resten i cementtank. Produktionen er ca. 4.000 fl.
Chateauneuf du Pape Blanc (1.5 ha.)
2017: 70% Clairette, 25% Grenache Blanc og 5% Bourboulenc.
50% gæres og lagres på 0-1 år gamle barriques.
Lirac
2017: 60% Grenache, 20% Syah og 20% Cinsault.
Modning i demi-muids eller i beton tank i 12 mdr.
Cotes du Rhone Cuvee Tráditionelle
2016: 70% Grenache, 20% Mourvedre
og 10% Cinsault.
Maceration i 25 dage. VDF
L'UNIQUE
2017: 40% Grenache, 20% Mourvedre, 20% Syrah, 15% Marselan, 5%
Merlot. 25 dages maceration og 6 uger i cementtank.
Dansk importør: The Wine
Company
|