Domaine Pierre-Henri Morel

Det er omsider (februar 2018) gået op for mig, at Morel forlod Rhone og overtog en stilling i Australien i 2014, som "general manager"  for Two Hands Wines. Nu har "Pierre-Henri Morel" jo ikke været et af de brands, jeg har fulgt så tæt, men alligevel føler jeg anledning til at undskylde min mangel på aktualitet!). Jeg sletter min side på engelsk, men vil lade denne side leve lidt endnu, for i en helt anden forbindelse, kom jeg under mine opdateringer af producenter af CdP (Forberedelser til Les Printemps i april) på Google Street Spies forbi ruinerne af det hedengangne Domaine de Bois Dauphins, og det er vel en god illustration af forfald. Se nederst.

Tekst herunder er uændret - ligesom også eksempler på etiketter. Man kan se et mere "modent" foto af Morel på ovennævnte link.

Domænet blev etableret ved, at Chapoutier overtog et konkursramt domæne i Chateauneuf du Pape, Domaine de Bois Dauphins. I første omgang blev domænet overtaget af den franske organisation SAFER i 2008, og eftersom Chapoutier var rede til at overtage både marker og bygninger, blev overtagelsen godkendt.

Det etablerede firma bærer Pierre-Henri Morels navn, men Chapoutier har formentligt bidraget med penge. Overtagelsesprisen var 360.000€ pr. hektar i 2008. Vinene laves af Chapoutiers stab.
Udover Chateauneuf du Pape fra egne 8 ha., laves vine på negociantbasis fra andre appellationer: 

Chateauneuf du Pape
Chateauneuf du Pape Lieu dit "Pignan"
Gigondas
Cotes du Rhone Village Sinargues

Cotes du Rhone Village Laudun Blanc 

Pierre-Henri Morel er Directeur commercial hos Chapoutier.
.


Af hensyntagen til den propre producent har dette foto ikke været publiceret tidligere

Home   Index Chateauneuf du Pape 

Siden opdateret 14-02-2018