Domaine du Cayron

Roseline, Delphine og Cendrine Faraud
Rue de la Libération  84190 Gigondas (Lige før, man kører ind i selve byen)
Tel. +33 490 658 746
Direkte salg: mandag-fredag 9.00-12.30 og 14.00-18.00
Mail: cayron.faraud@orange.fr
Web: http://www.domaineducayron.com/

Domænet har eksisteret siden 1840. Faraud-familien har ejet domænet i 4 generationer. 
I dag er det tre døtre (5. generation) af Michel Faraud, der har ansvaret for domænet:
Roseline, Delphine og Cendrine Faraud.
De tre søstre er umiddelbart betragtet meget forskellige, men man fornemmer, hvis man har det privilegium at møde dem sammen, en beskeden stolthed og umiddelbar glæde over at vide, at de forvalter noget betydningsfuldt, traditionerne i Gigondas. I 2010 gøs de lidt ved tanken om, at tre meget gamle foudres skulle flyttes for at give plads for 3 nye - i 2011
. Der skulle hugges en hæl og klippes en tå i de gamle kældermure. De var markeret allerede et år før med røde kridtcirkler.
Eftersom vinificeringen er meget traditionel, og eftersom der kun laves en enkelt cuvée fra de 16 ha., der høstes, når vejr og modenhed af druerne tilsiger det, og man ellers i kælderen gør som vanligt, så er vinen fra Cayron en god indikator for den enkelte årgangs karakteristika.
Man hører fra vinbønder i Gigondas, at de ved blindsmagninger altid har kunnet genkende vinene fra Cayron. Måske har det ændret sig, efter at de tre kæmpestore og meget gamle foudres er blevet udskiftet. (Man kunne måske jævnføre med en parrallel i "storebror" appellationen, Domaine du Pegau, der har visse sammenlignelige karakteristika fra "lidt ældre fade".)

I bogen, der blev udgivet for at fejre appellationens 40 års jubilæum i 2011, Gigondas, Its wines, Its Land, Its People, har den historisk bevidste Louis Barroul beskrevet domænets historie: "... Its unsusual for three sisters to run an estate toghether, but this have been the case for Domaine du Cayron for several years now. Delphine, Cendrine and Roseline are responsible for the family estate, along with their father, Michel, who is still actively involved, their complementary skills perpetuating the work of five generations. Their grandfather Georges Faraud undoubtedly forged the domaine's identity: he was an intelligent, open man who loved research, an original character in the truest sence. In 1936 he built an underground cellar at the entrance to the village and created his own style of Gigondas wine, year after year. Tasted in 2011, his 1971 Gigondas is stunning...."

Gigondas
70%-80% Grenache, 10-15% Syrah, 10-15 Cinsault 1-2% nMourvedre. 
Stokkene er 40-70 år. Vinificering i cementtank og lagring i meget store foudres i et års tid. 

Dansk importør: Philipson Wine


Roseline, Delphine og Cendrine Faraud ved jubilæumsfest i 2011

 


De tre søskende på Gigondas sur Table 2019


Gærings- og lagringsstankene
  ser umiddelbart ikke store ud;


men hvis man åbner en lem i gulvet, 
ser man, at de er ganske store.


Det er de gamle foudres i sandhed også. 
Disse tre blev udskiftet ud i 2011



Home
    Home Gigondas

Updateret 03-02-2020