Chateau de Saint Cosme  

Louis Barruol
84190 Gigondas
Tel. +33 490 658 080
Direkte salg: Mandag-fredag 9.00-12.00 og 14.00-17.00 
Mail: barroul@chateau-st-cosme.com
Web: http://www.saintcosme.com

I 1992 overtog den ønologisk uddannede Louis Barruol ejendommen, der har været i familiens besiddelse siden 1570.
De 15 ha. AOC Gigondas, der hører til ejendommen, ligger samlet omkring domænet og omkranser det middelalderlige kapel Saint Cosme, der har givet navn til stedet.
Selv om parcellerne er samlet på et lille område, er der ret forskellige jorbundsforhold, idet markerne er placeret et sted, hvor forkastingerne fra Dentelles de Montmirail krydser hinanden.
Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 60 år. Druerne afstilkes kun, hvis det findes nødvendigt.
Alle rødvine gennemgår en meget lang macerationsperiode og aftappes ufiltrerede.
I 2007 foretog man en kraftig om- og tilbygning af kældrene.
I 2013 erhvervede Barroul et domæne på 10 ha., der er beliggende lige uden for appellationsgrænsen for Gigondas. Det annonceres i et nyhedsbrev, at disse marker vil blive nyplantet med Viognier og Marsanne. Det forekommer ikke usandsynligt, at den innovative
Louis Barroul kunne finde på at lægge op til en VDP "Condrieu" Det fremgår, at markerne er beliggende, hvor Muscatdruen har været dyrket i århundreder. Den første vin fra disse marker vil blive lavet i 2016
Markerne med vine under mærket "Chateau de Saint-Cosme" har været certificeret agriculture biologique siden 2013.

Chateau Saint Cosme

Gigondas 
2014: 65% Grenache, 15% Syrah, 18% Mourvèdre og 2% Cinsault.
70% lagret 12 mdr. i 1-4 år gamle pièces. 30% lagret i cementtank.

Gigondas Valbelle
2012: 90% Grenache og 10% Syrah fra 5 forskellige 80-årige parceller.
Lagret 12 mdr. på nye (25%) eller 1-2-årige pièces.

Gigondas Le Poste
2014: 100% Grenache fra en parcel på 0,8 ha. ved Chapelle Saint Cosme
Lagret 12 mdr. på pièces, 20% nye, 50% 1-årige og 30% 2-årige

Gigondas Le Claux
2014: 100% Grenache. Plantet på lieu-dit Le Claux under første verdenskrig.
Lagres i 12 måneder på pièces, 20% nye, 50% 1-årige og 30% 2-årige.

Gigondas Hominis Fides
2014: 100% Grenache. Meget gamle vinstokke på lieu-dit Hominis Fides

Lagres i 12 måneder på pièces, 20% nye, 50% et år gamle og 30% 2-3 år gamle.

Cotes du Rhone Les Deux Albions
2014: Syrah, Grenache, Carignan, Mourvèdre og Clairette.
6 ugers maceration. Lagret i trætank eller cementtank.

Cotes du Rhone Blanc La Poste
2014: 100% Clairette, plantet i 1963 af Henri Barroul.
Gæres og lagres derefter på ældre Pièces.

Saint Cosme (negociantvine)

Condrieu
Cote Rotie
Saint Joseph
Crozes-Hermitage
Cotes du Rhone
Cotes du Rhone Blanc
IGP d'Oc Blanc  Little James' Basket
VDF Little James' Basket


Louis Barroul. Foto fra 40-års jubilæumsmiddag i Gigondas 2011
.

Chateau de Saint Cosme - Caveau er åben.
.

Er udsalget lukket, kan man prøve at ta' trappen til kontoret.

Danske importører: Lars Bjørn Vinimport  -  Vinslottet


De tre fotos herover er taget på vinmarken Le Poste fra en position tæt på Le Chapelle. Close up, udsigt mod Dentelles de Montmirail og mod byen Gigondas


Foto t.h. er lånt fra domænets website. Det viser den nye del af kælderen, renoveret eller tibygget i 2007


Louis Barroul ynder at stille sig i humoristisk positur, når han ser ind i et kamera. T.v. var det mig han, sammen med Thierry Faravel, så på Decouvertes i 2013. 
T.h. var det en bedre fotograf, Lincoln Siliakus, Vinosolex, der kort tid før sin død tog en serie billeder fra Gigondas i 2015. Her LB sammen med Bertrand Stehelin.
Hvis man er alene med Louis Barroul, kan han virke uinteresseret og  måske en smule arrogant - hvis man ikke er "godkendt" af den yderst velbegavede vinbonde.


Ved særlige lejligheder er Louis Barroul ekstra generøs og skænker særlige årgange. Her ved Gigondas sur Table i 2015 en støvet magnum Gigondas Valbelle 200?.
Senere var det datteren Jenny og Fru Barroul, der afløste Louis ved bordet.


Forge Cellars - Fingerlakes Riesling Louis Barroul er parthaver af Forge Cellars, der ligger ved Fingerlake i staten New York - nær grænsen til Canada. 
Han synes at være mest interesseret i Riesling herfra i en meget tør og fadlagret udgave, der kan købes på Saint Cosme.
Barroul Lynch  er et negociant samarbejde med den amerikanske importør og medejer af Domaine Pallières i Gigondas.  Samarbejdet består i, 
at Louis Barroul har det direkte samarbejde med vinbøderne (kun fra nordlige Rhone) og aftapper vinene. Blended by Kermit Lynch vil sige, at han bstemmer typen.
Saint Cosme er det navn, der bruges om købte vine, som Louis Barroul selv køber, lagrer færdig og aftapper på Chateau de Saint Cosme.


Chapelle Saint-Cosme et Saint-Damien. Romansk kapel fra 12. årh. dedikeret til to (arabiske!) brødre, der blev helgenkårede og beskyttere for kirurger og pharmeceuter. 
T.h. Chateau de Saint Cosmes hovedbygning set fra "haven".

Home    Home Gigondas


Siden opdateret 26-04-2016