Saint Jean du Barroux  

Philippe Gimel
Chemin de Saint Jean 84330 Le Barroux
Tel. +33 490 708 474 Mobil: +33 661 071 580
Direkte salg: Ja. Aftale anbefales
Mail: contact@saintjeandubarroux.com
Web: www.saintjeandubarroux.com

  

Philippe Gimel er uddannet ønolog (Diplôme National d'Oenologue de Toulouse 1999) og har bl.a. arbejdet i kældrene på Janasse og Beaucastel, mens han i flere år arbejdede på at erhverve sig vinmarker med et terroir, der imødekom hans geologiske interesser. I 2003 fandt Philippe (via SAFER) netop de vinmarker, han følte ville kunne danne basis for at realisere hans drøm om at lave kvailtetsvine.
Gimels marker er placeret syd for D938 mellem Le Barroux og Malauchène. Denne vej forløber i en dal, hvor stigningerne mod Dentelles de Montmirail begynder nord for vejen og stigningerne syd for vejen bogstaveligt talt "foden" af Mont Ventoux. Her ligger de 12,5 ha., hvorfra Philippe laver sine vine.

På de fladere marker i bunden af dalen og lidt op ad skråningerne vokser stokkene til hvidvine. Øverst - på terrasser - vokser stokkene til rødvine.
Markerne har meget forskelligt terroir, selv om de kun dækker 12,5 ha. De øverste jordlag stammer fra 3 forskellige geologiske perioder, og der findes ikke glaciale overflader (dannet af isen) som de fleste andre steder i området. Jordlagene er forvitringer fra undergrundens klipper.
Skråningen er eksponeret mod nord. Derfor modner druerne relativt sent. Den sidste del af høsten plukkes ofte i november.


Den ovale markering viser den omtrentlige beliggenhed af Gimels marker.
Den ret ujævne vej op til Gimels marker hedder Chemin de Pied Conieu. 
Den røde stiplede linie langs vejen angiver en afmærket vandrerute.
I flere år var det Gimels drøm at bygge kældre på parcellen ved "u" i "Conieu", men tilladelsen glippede lige før "målstregen" på grund af lokale indsigelser. 

2007-2015 lavede Gimel sine vine i et lejet lokale hos en frugtproducent, som pressede på allerede i 2014 for at kunne bruge lokalerne til andre formål.
Fra årgang 2016 har Gimel kunnet lave sine vine i en nyindrettet kælder, som er etableret af ejeren, en entreprenør, der oprindeligt havde tænkt sig bruge lokalerne til maskiner, men som af forskellige grunde har opgivet at gøre bygningerne på stedet færdige, herunder at indrette bolig til sig selv.


Philippe Gimel i sine vinmarker april 2008. I horisonten ses den østlige del af Dentelles de Montmirail. Til højre ses Sainte Madeleine de Barroux, der ligger på vejen mellem Le Barroux og Suzette.


Lavtliggende vest-øst vendte rækker. 
Højere op på skråningen er der kun 4-5 rækker for hver terasse.

Arbejdet i markerne foregår efter organiske metoder. Gimel er stolt over de mange forskellige plante- og insektarter, der forefindes i markerne.
Ud over de 12,5 ha. med vinstokke er der ind imellem og uden for terrasserne  4 ha. med frugttræer, skov og en usædvanligt afvekslende planteflora, hvilket naturligt medfører en stor diversitet af insekter.
I kælderen og under plukningen foretages en meget nøje sortering af druerne.
Eftersom Pilippe egentligt godt ville undlade afstilkning, men ikke vil bruge umodne stilke, afstilker han alle druer og sorterer de modne stilke fra og lader dem gå med i gæringstankene. 


For Philippe Gimel er smagning af vinene en seriøs seance, og eftersom han er i sit es, når han fortæller om sin passion, kan en smagning trække ud.
 Før 2016 skete det ofte ved vinmarkerne - Foto fra 2008. Lige ved siden af hans nye kælder ligger en lille lund - Foto fra 2016

Det er vigtigt at understrege, at fotos herunder er fra august 2016. Både med hensyn til udlejerens entreprenørmaskiner og i kælderen ser det ikke sådan ud i dag.


Bygningen til venstre rummer Philippes nye kælder. Det var i august 2016 uvist, hvad der ville ske med den ufuldendte beboelse

Vine:

Ventoux La Source  (Danish Cuvée)
70% Grenache, 25% Carignan og 5% Cinsault.

Ventoux l'Argile
75% Grenache, 15% Syrah og 10% Carignan/Cinsault.
Delvis lagret på ældre barriques i 18 mdr.

Ventoux La Pierre Noire
75% Grenache og 25% Syrah.
Druerne ikke "kun" håndplukket. De enkelte druer er "udvalgte"
Lagret på cementtank. Bedste rødvin fra Ventoux-appellationen.

Ventoux Rosé
95% Grenache og 5% Cinsault.

Ventoux Blanc Montagne Blanc
1/3 Grenache Blanc, 1/3 Bourboulenc og 1/3 Clairette. 
1/3 lagres på ældre barriques.

Ventoux Micro-Climat
Grenache, Carignan og Syrah. Fra de sidst høstede overmodne druer.

  Dansk importør. A Vinstouw


I august 2016 var træfadene midlertidigt hobet op, fordi, der var "håndværkere i huset". 
Man var i gang med at lave et temperaturkonttroleret område - foto til højre, hvor aftappede vine kan opbevares sammen med fadene.


Symbolerne på etiketterne hentyder til beliggenheden mellem Mont Ventoux og Dentelles de Montmirail.


Da Google passerede forbi i maj 2014, var det kun beboelsen, der var under opførelse

Home   Home Ventoux


Opdateret 30-01-2017