Domaine Rouge-Bleu  

Caroline Jones og Thomas Bertrand
33, Chemin de la Bouillon, 84290 Ste-Cécile-les-Vignes
Tel. +33 668 862 659 (Caroline) +33 761 004 792
Direkte salg: Ja, efter aftale
Mail: caroline@rouge-bleu.com  /  thomas@rouge-bleu.com
Blog: http://www.rouge-bleu.com/

Domænet blev oprettet i 2006 af Jean-Marc Espinasse, der købte en 400 år gammel ejendom, hvortil der hørte 9 ha. beplantet med temmeligt gamle vinstokke, Carignan, Grenache, Syrah and Mourvedre samt til hans overraskelse - da druerne begyndte at modnes i 2007 - en del Roussannestokke inde midt i en mark med Grenache. Udbyttet fra disse marker havde været solgt til et kooperativ, så der var ikke et domænenavn at overtage. Det valgte navn blev Domaine Rouge-Bleu.

I 2012 blev domænet solgt til et ungt par, som længe havde været passionerede af vine fra det sydlige Rhone og havde drømt om få foden under eget bord. 
På Decouvertes du Vallée du Rhone i marts 2013 præsenterede de rosévin fra deres første årgang 2012 - sammen med ældre årgange lavet af Espinasse.

Caroline Jones er ansvarlig for vinfremstillingen. Hun kendte stedet før købet, da hun havde arbejdet der i høsten 2010. Hendes partner Thomas Bertrand har mange års erfaring inden for vinhandel og vil være ansvarlig for salg og public relations, hvilket han også arbejder med for Maison Brotte i Chateauneuf du Pape.

De to partnere præsenter sig selv således på domænets hjemmeside:

Originally from Western Australia, winemaker Caroline Jones has worked in various regions of Australia and France, with roles ranging from harvesting and pruning vines to cellar hand, laboratory manager and vintage winemaker.
"My approach to winemaking is to harmonise the modern methods taught in Australia with the traditions and styles of France. This has ultimately led to the decision to be based in the southern Rhone region, where the unique terroir and local grape varieties can create wines of rich primary fruit flavours and depth, which, when augmented by maturation in aged oak barrels, produces wines of elegance, balance and complexity.”

From the Vosges mountains in the east of France, Thomas spent 12 years in the UK working exclusively in the wine trade. He is currently working for one of the major wine estates in Chateauneuf-du-Pape as head of Domestic Sales.
Having sold and tasted many wines from around the world, Thomas decided it was time to have a go at making the stuff! A real wish to return to the rural lifestyle of his childhood, and Caroline’s shared interest in French living, were the catalysts for moving back to France and starting the search for their dream vineyard.
“Passionate about wine, I have been surrounded by it all of my adult life. First at work and now on the domaine where I spend most of my spare time. A lover of wines from all horizons I am, like Caroline, a natural Grenache lover. Becoming a vigneron is a life changing experience and an eveyday learning curve which I hope to be sharing with you all soon, whether you are visiting us or we are coming to you!”

Domænets 3 parceller er beliggende i IGP-område, i AOC Cotes du Rhone og i AOC Cotes du Rhone Village.  appellationerne Cotes du Rhone og IGP de Méditerranée.

Vine: (tidligere end 2012: designet af Espinasse)

Cotes du Rhone Cuvée Mistral
2011: 75% Grenache 20% Syrah, 3% Mourvedre og 2% Roussanne.
50% af cuvéen lagres i 3-5 år gamle barriques i 12 mdr.

Cotes du Rhone Rosé
Cuvée Dentelle
2012: Grenache og Carignan. Tidlig høst og direct press

IGP de Méditerranée Cuvée Dentelle
2011: 60% Carignan (meget gamle vinstokke) og 40% Grenache.

IGP de Méditerranée Blanc Dentelle
2012: Clairette Rose og Grenache Blanc. 7 hl./ha. Lille produktion. 15 kasser

VDF Lunatique
2009: 100% Grenache plantet i 1910. Lagres i barriques i 16 mdr. 1.200 flasker.

Der udlejes 3 Chambres d’Hôtes (B&B) på domænet.


Caroline Jones og Thomas Bertrand
.

.

Da Espinasse købte stedet i 2006, var der ingen kældre, men de blev etableret og var klar til første årgang - 2007.

Home   Home Cotes du Rhone


Updated 24-02-2015