Domaine de la Verriere / Chêne Bleu

Nicole Sierra-Rolet og Xavier R. Rolet
Chemin de la Verrière, 84110 Le Crestet
Tel. +33
490 100 630
Direkte salg: Ja, efter aftale april - oktober

Mail: info@chenebleu.com
Web: www.chenebleu.com

       

Chêne Bleu er et projekt skabt af 2 ægtepar, Xavier Rolet og Nicole Sierra-Rolet samt Jean-Louis og Benedicte Galucci. Xavier og Benedicte er søskende.
Xavier Rolet købte stedet i 1993. Med temmeligt store investeringer har man etableret en moderne kælder ved de 30 ha. temmeligt højt beliggende (500-600 m) vinmarker, der ligger i et krydspunkt mellem flere appellationer i Crestet. Man angiver denne unikke beliggehed som begrundelse for at kalde de bedste af vinene IGP. Hovedparten af vinmarkerne er beliggende i Crestet, en kommune i Ventoux appellationen.
Jean-Louis og Benedicte Galucci står for domænets daglige drift. Jean-Louis er ansvarlig for vinfremstillingen.
Xavier R. Rolet har ikke megen tid til at tage sig af enkeltheder på domænet. Han tiltrådte i 2010 som CEO for London Stock Exchange. Denne stilling bestrider han ikke i dag. Han bor sammen med sin kone Nicole Sierra-Rolet i London. De er begge Amerikanere.
Hvor kom millionerne fra til at stille Chêne Bleü på benene uden nogen form for kompromis? Det fremgår måske fra præsentationen på London Stock Exchange Group - Executive team, mens han stadig var CEO der.
Appointed to the Board in March 2009 and appointed Chief Executive on 20 May 2009. From 2000 to 2008 he was a senior executive at Lehman Brothers and, most recently, CEO of Lehman in France. Prior to Lehman Brothers, he held senior positions at Dresdner Kleinwort Benson from 1997 to 2000, Credit Suisse First Boston from 1994 to 1996 and Goldman Sachs from 1984 to 1994.
Today (2019) Xavier R Rolet er CEO for CQS
Det er
Nicole Sierra-Rolet, der meget charmant præsenterer vinene over
alt i verden. 
Ansvarlige for Marketing, Oenotourisme & Ventes particuliers er i 2019
Camille FLAHAUT, der kan træffes på ovenstående telefonnummer.

Vine, der tilbydes marts 2019

Ventoux Astralabe
2015: 75% Grenache, 25% Syrah. 25% lagret i foudres i 6 mdr.

Ventoux Rosé
2018: 62% Grenache, 16% Syrah, 9% Vermentino, 8% Mourvedre, 5% Cinsault.

IGP Vaucluse Abélard 
2011: 85% Grenache, 15% Syrah. Lagret på fade i 18 mdr.

IGP Vaucluse Héloïse
2011. 65% Syrah, 31% Grenache, 5% Roussanne. Lagret på fade i 18 mdr.

IGP Vaucluse Blanc Aliot
2013: 65% Roussanne, 30% Grenache Blanc, 5% Marsanne.
Lagret 8 mdr i demi-muids.

IGP Viognier
2016: 100% Viognier. Lagret 7 mdr i demi-muids.

I maj 2013 påbegyndte konvertering til agriculture biologique og samtidig til agriculture biodynamique, hvilket begge dele blev godkendt fra årg. 2016

Navnene på cuvéerne Héloîse og Abelard relaterer til en kærlighedsaffære i 1100-tallet mellem Héloîse og Pierre Abelard, som man kender til fra overleverede breve. Frugten af kærlighedsforholdet blev sønnen Astralabe. Cuvée
Héloïse, funderet på Syrah er den "feminine" (blød og forførende) vin, mens Cuvée Abelard fra 90% Grenache er mere maskulin.
Cuvée Astralabe er både maskulin og forførende og absolut det bedste køb, hvis prisen spiller en rolle

Til venstre på fotoet herunder ses chêne bleu, det udgåede egetræ, der er malet med den såkaldte bordeauxvæske, et kobberholdigt plantebeskyttelsesmiddel (mod skimmel). Den blå farve kendes fra irrede kobbertage.


Xavier R. Rolet i CEO-stolen hos CQS
.


Kældermesteren Jean-Louis Galucci og Nicole Sierra-Rolet 
på Great Grenache Night i Avignon marts 2013.Man kan komme til Chêne Bleü ad en stenet vej, der fører fra Domaine de Mourchon i Seguret til La Verrière. Grusvejen (ca. 4 km) er kun for firehjulstrækkere, der har akslerne hævet højt over underlaget. I almindelige biler må man bruge vejen fra Crestet.
De to nabofamilier, Rolets på Chêne Bleü og McKinlay på Domaine de Mourchon var i fællesskab initivtagere til Grenache Association, der arrangerer Grenache Sympostion (Debut på Chêne Bleu 2010) og Grenache Day, hvert år i september.


Til venstre Le Chêne Bleu, den blå eg. Til højre: Jean-Louis og Benedicte Galucci, Xavier R. Rolet og Nicole Sierra-Rolet 


Nicole Sierra-Rolet på Decouvertes i Avignon april 2019
.Smagelokalet på Chêne Bleu. Gennemtænkt som alt andet på domænet.


.
.


.


.


.


.


.


.


.


.

Forside af kort, der fortæller om de ønoturistiske aktiviteter på stedet.
Bygningerne på stedet er indrettet til konferencenter (luxury bootcamp for wine enthusiasts). Det var her det første internationale Grenache symphosium blev afviklet i juni 2010. Nicole Rolet var initiativtager til konferencen sammen med Walter McKinlay på Domaine de Mourchon i Seguret - inspireret og understøttet af den engelske vinskribent Steven Spurrier.
.
Forside af kort, der fortæller om vinene. Der er tale om et udsnit af den middelalder-allegori, der findes på etiketterne. Til højre ses en glaspuster. I middelalderen var stedet beboet af en italiensk glasmester. Herfra stammer navnet på stedet, La Verrière, som stedet blev kaldt, før Rolet købte det.

Home   Home Ventoux

Opdateret 04-05-2019