Domaine de la Verriere / Chêne Bleu  

Nicole Sierra-Rolet og Xavier R. Rolet
Chemin de la Verrière, 84110 Le Crestet
Tel. +33
490 100 630
Direkte salg: Ja, efter aftale april - oktober

Mail: info@chenebleu.com
Web : www.chenebleu.com

Chêne Bleu er et projekt skabt af 2 ægtepar, Xavier Rolet og Nicole Sierra-Rolet samt Jean-Louis og Benedicte Galucci. Xavier og Benedicte er søskende.
Xavier Rolet købte stedet i 1993. Med temmeligt store investeringer har man etableret en moderne kælder ved de 30 ha. temmeligt højt beliggende (500-600 m) vinmarker, der ligger i et krydspunkt mellem flere appellationer i Crestet. Man angiver denne unikke beliggehed som begrundelse for at kalde de bedste af vinene IGP. Hovedparten af vinmarkerne er beliggende i Crestet, en kommune i Ventoux appellationen.
Jean-Louis og Benedicte Galucci står for domænets daglige drift. Jean-Louis er ansvarlig for vinfremstillingen.
Xavier R. Rolet har ikke megen tid til at tage sig af enkeltheder på domænet. Han tiltrådte i 2010 som CEO for London Stock Exchange. Han bor sammen med sin kone Nicole Sierra-Rolet i London. De er begge Amerikanere.
Hvor kom millonerne fra til at stille Chêne Bleü på benene uden nogen form for kompromis? Det fremgår måske fra præsentationen på London Stock Exchange Group - Executive team:
Appointed to the Board in March 2009 and appointed Chief Executive on 20 May 2009. From 2000 to 2008 he was a senior executive at Lehman Brothers and, most recently, CEO of Lehman in France. Prior to Lehman Brothers, he held senior positions at Dresdner Kleinwort Benson from 1997 to 2000, Credit Suisse First Boston from 1994 to 1996 and Goldman Sachs from 1984 to 1994.
Det er
Nicole Sierra-Rolet, der meget charmant præsenterer vinene over
alt i verden. 
Hvis man får en aftale på stedet, vil man blive modtaget af Bryan Houde, som stammer fra US og er blevet ansat som ansvarlig for modtagelse af gæster på domænet, eller en af Bryans stab, der alle taler fransk og engelsk.

Vine, der tilbydes april 2016

Ventoux Astralabe
2011/2012: 70% Grenache og 30% Syrah

Ventoux Rosé
2014/2015: 60% Grenache, 35% Syrah og 5% Cinsault

IGP Vaucluse Abélard 
2009/2010: 90% Grenache og 10% Syrah. Lagret 16-18 mdr. på barriques.

IGP Vaucluse Héloïse
2009/2010: 65% Syrah, 30% Grenache og 5% Viognier. 
Lagret 16-18 mdr. på barriques.

IGP Vaucluse Aliot
2012: 70% Roussanne, 25% Grenache Blanc og 5% Marsanne.
Lagret 9 mdr. på demi-muids

IGP Viognier
2014: 95% Viognier og 5% Grenache Blanc. Lagret i demi-muids i 7 mdr.

I maj 2013 har man påbegyndt konvertering til agriculture biologique og samtidig til agriculture biodynamique, hvilket begge dele formentligt vil blive godkendt fra årg. 2016

Navnene på cuvéerne Héloîse og Abelard relaterer til en kærlighedsaffære i 1100-tallet mellem Héloîse og Pierre Abelard, som man kender til fra overleverede breve. Frugten af kærlighedsforholdet blev sønnen Astralabe. Cuvée
Héloïse, funderet på Syrah er den "feminine" (blød og forførende) vin, mens Cuvée Abelard fra 90% Grenache er mere maskulin.
Cuvée Astralabe er både maskulin og forførende og absolut det bedste køb, hvis prisen spiller en rolle


Xavier R. Rolet. Foto tilhører Chêne Bleu.
.
.

Kældermesteren Jean-Louis Galucci og Nicole Sierra-Rolet 
på Great Grenache Night i Avignon marts 2013.

 

Man kan komme til Chêne Bleü ad en stenet vej, der fører fra Domaine de Mourchon i Seguret til La Verrière. Grusvejen (ca. 4 km) er kun for firehjulstrækkere, der har akslerne hævet højt over underlaget. I almindelige biler må man bruge vejen fra Crestet.
De to nabofamilier, Rolets på Chêne Bleü og McKinlay på Domaine de Mourchon var i fællesskab initivtagere til Grenache Association, der arrangerer Grenache Sympostion (Debut på Chêne Bleu 2010) og Grenache Day, hvert år i september.

Til venstre på fotoet herunder ses chêne bleu, det udgåede egetræ, der er malet med den såkaldte bordeauxvæske, et kobberholdigt plantebeskyttelsesmiddel (mod skimmel). Den blå farve kendes fra irrede kobbertage.


Til venstre Le Chêne Bleu, den blå eg. Til højre: Jean-Louis og Benedicte Galucci, Xavier R. Rolet og Nicole Sierra-Rolet 
.


Smagelokalet på Chêne Bleu. Gennemtænkt som alt andet på domænet.
.


.
.
.


.


.


.


.


.


.


.


.

Forside af kort, der fortæller om de ønoturistiske aktiviteter på stedet.
Bygningerne på stedet er indrettet til konferencenter (luxury bootcamp for wine enthusiasts). Det var her det første internationale Grenache symphosium blev afviklet i juni 2010. Nicole Rolet var initiativtager til konferencen sammen med Walter McKinlay på Domaine de Mourchon i Seguret - inspireret og understøttet af den engelske vinskribent Steven Spurrier.
.
Forside af kort, der fortæller om vinene. Der er tale om et udsnit af den middelalder-allegori, der findes på etiketterne. Til højre ses en glaspuster. I middelalderen var stedet beboet af en italiensk glasmester. Herfra stammer navnet på stedet, La Verrière, som stedet blev kaldt, før Rolet købte det.

Home   Home Ventoux


Opdateret 14-04-2016