Chateau de la Haute Cassagne  

Maxime Ajasse
Château de la Haute Cassagne 30800 Saint Gilles
Tel. +33 466 870 903 
Direct sale: Monday - Saturday 8.00-12.00 and 14.00-18.00
Smagning og salg finder sted på Domaine de la Pinede
Mail: chateaudelapinede@gmail.com
Web: http://www.chateaudelahautecassagne.fr

I 2011 overtog Maxime som 23-årig de to domæner Château de la Haute Cassagne og Domaine de la Pinede efter sin far Christian Ajasse.
Han havde da afsluttet sin oenologiske uddannelse.
Domænerne er på i alt 150 ha. med marker i Costières de Nimes og IGP d'Oc. 
I 2010 blev 30 ha. tilplantet med vinstokke med grønne druer, og der blev bygget en ny kælder, beregnet for vinifikation af hvidvine.
Man har derefter 3 kældre, der er beregnet for de tre vintyper, rød-, rosé- og hvidvin.
Arbejdet i vinmarkerne foregår i henhold til reglerne for Terra Vitis.

Vine 
(Omtalt på website oktober 2015 - dog uden årgang, der derfor er skønnet.
Priserne på prestigevinene er mellem 9 og 12€. Øvrige vine koster 5-7€)

Prestige

Costières de Nimes
2013: 60% Syrah og 40% Grenache.

Costières de Nimes Fût de Chêne
2012: 70% Syrah og 30% Grenache. Lagret i barriques.

Costières de Nimes Signature
2012: 50% Syrah, 40% Grenache og 10% Mourvedre..

Costières de Nimes Rosé
2014: 90% Grenache og 10% Syrah.

Costières de Nimes Blanc
2014: 90% Roussanne og 10% Viognier.

Pinède

Costières de Nimes
2013: 60% Syrah, 30% Syrah og 10% Mourvedre.

Costières de Nimes Expression
2013: 100% Syrah.

Costières de Nimes Rosé
2014: 90% Grenache og 10% Syrah.

Costières de Nimes Blanc
2014: 90% Roussanne og 10% Viognier.

Elégance

Costières de Nimes
2012: 60% Syrah, 30% Syrah og 10% Mourvedre.

Costières de Nimes Rosé
2014: 90% Grenache og 10% Syrah.

Costières de Nimes Blanc
2014: 90% Roussanne og 10% Viognier.

To andre trioer Sensualité og Tradition har samme blanding som Eleganceserien.


Hovedbygningen på Haute Cassagne er indrettet med gîte(s) med plads til op 
til 12 personer.

Vinene fremstilles i kældre på Haute Cassagne. 

Chateau de la Pinede har man en større produktion af abrikoser - angiveligt 29 forskellige sorter
I produktionslokalerne kan man indhøste, pakke og lagre 80 tons om dagen. Man byggede i 2012 et solcelleanlæg på 2000 m2, der skulle kunne nedkøle og drive maskiner på stedet med vedvarende energi.

NOTE:
Det er usikkert, hvad udtrykket "150 ha." dækker, og ligeledes, hvor mange ha der er med henholdsvis vin og abrikoser.
Det er ligeledes usikkert, om den i 2015 25-årge Maxime har ansvaret for både vin og abrikoser. 


Maxime Ajasse. Fotos på denne side tilhører domænet.


.

.

..

Home   Home Costières de Nimes


Opdateret 27-02-2017