Chateau Pesquié  

Aleaxandre og Frédéric Chaudière
Route de Flassan 84570 Mormoiron
GPS:
44°03'22.2" / 005°13'30.3" 
Tel. +33 490 619 408
Direkte salg: Mandag - Lørdag  9.00-12.00 og 14.00-18.00
Maj - September: Åben også søndage
Mail:
frederic@chateaupesquie.com
Web:
www.chateaupesquie.com
Blog: http://www.chateaupesquie.com/blog/

I begyndelsen af 1970'erne købte Odette og René Bastide den smukke ejendom bygget omkring 1750 og renoverede vinmarkerne. De nyplantede i stort omfang, og disse marker sammen med parceller, der var gode nok til at undgå renovering, danner basis for produktionen på Pesquie i dag. Produktionen blev solgt til kooperativet.
Omkring 1985 overtog datteren Edith og svigersønnen Paul Chaudière stedet. De var ikke just destineret til at blive  vinproducenter, idet de havde uddannelser som henholdsvis fysioterapeut og talepædagog. Paul Chaudière havde dog det i bagagen, at hans far var ønologi professor på vinskolen i Orange.
Herefter byggedes kældre på stedet, og den første aftapning på domænet fandt sted i 1990. På dette tidspunkt var der kun ca. 10 vinavlere i appellationen, der selv fremstillede vinen og aftappede på domænet.
I 2003 kom næste generation til roret. Stedet drives i dag af Pauls og Edits to sønner, Alexandre og Frédéric samt en fætter Renaud.

Vinmarkerne findes i 4 kommuner, Blauvac, Mormoiron, Ville-sur-Auzon og Mazan. Det samlede areal udgør ca. 72 ha.  Markerne har siden 1985 været drevet efter organiske pricipper. I 2010 indledte man officielt konvertering til agriculture biologique.

Vine

Ventoux Terrasses
2013: 70% Grenache og 30% Syrah. Nogle få stokke Carignan og Cinsault indgår.14 dages maceration. 30% lagres i 2-3 år gamle barriques eller i trætank.

Ventoux Quintessence
2012: 80% Syrah og 20% Grenache. 21 dages maceration.
Lagring i barriques i 12 mdr. 40% er nye fade, og resten er 2-3 år gamle.

Ventoux Artemia
2012: 50% Syrah (50+ år) og 50% Grenache (80+ år) - 20-25 hl./ha.
Gæring i trætank. Lagring i barriques i 18 mdr. 50% er nye fade, og resten er 2-3 år gamle.

Ventoux Rosé Terrrases
2014: Grenache, Cinsault og Syrah. Direct press. 5% af produktionen.

Ventoux Blanc Terrrases
2014: 70% Viognier, 15% Roussanne og 15% Clairette

Ventoux Blanc Quintessence
2014: 80% Roussanne og 20% Clairette. Roussanne gennemgår kort maceration før presning og gæres og lagres i barriques.

VDF Blanc Terrrases
2014: 70% Viognier, 15% Roussanne og 15% Clairette

VDF Chardonnay du Pesquié
2014: 100% Chardonnay.

Dansk importør: Philipson Wine

 


Chateau Pesquié
.

Frédéric, Alexandre, Edith og Paul Chaudière. Foto fra 2009.


Alexandre og Frédéric Chaudiere

Home  Home Ventoux


Opdateret 17-10-2015