Chateau Pesquié   

Aleaxandre og Frédéric Chaudière
Route de Flassan 84570 Mormoiron
GPS:
44°03'22.2" / 005°13'30.3" 
Tel. +33 490 619 408
Direkte salg: Mandag - Lørdag  9.00-12.00 og 14.00-18.00
Maj - September: Åben også søndage
Mail:
frederic@chateaupesquie.com
Web:
www.chateaupesquie.com
Blog: http://www.chateaupesquie.com/blog/

     

I begyndelsen af 1970'erne købte Odette og René Bastide den smukke ejendom bygget omkring 1750 og renoverede vinmarkerne. De nyplantede i stort omfang, og disse marker sammen med parceller, der var gode nok til at undgå renovering, danner basis for produktionen på Pesquie i dag. Produktionen blev solgt til kooperativet.
Omkring 1985 overtog datteren Edith og svigersønnen Paul Chaudière stedet. De var ikke just destineret til at blive  vinproducenter, idet de havde uddannelser som henholdsvis fysioterapeut og talepædagog. Paul Chaudière havde dog det i bagagen, at hans far var ønologi professor på vinskolen i Orange.
Herefter byggedes kældre på stedet, og den første aftapning på domænet fandt sted i 1990. På dette tidspunkt var der kun ca. 10 vinavlere i appellationen, der selv fremstillede vinen og aftappede på domænet.
I 2003 kom næste generation til roret. Stedet drives i dag af Pauls og Edits to sønner, Alexandre og Frédéric samt en fætter Renaud.

Vinmarkerne findes i 4 kommuner, Blauvac, Mormoiron, Ville-sur-Auzon og Mazan. Det samlede areal udgør ca. 72 ha.  Markerne har siden 1985 været drevet efter organiske pricipper. I 2010 indledte man officielt konvertering til agriculture biologique.

Vine

Ventoux Edition 1912M
2017: 70% Grenache, 30% Syrah

Ventoux Terrasses
2017: 60% Grenache, 40% Syrah.

Ventoux Quintessence
2017: 80% Syrah og 20% Grenache. 21 dages maceration.
Lagring i barriques i 12 mdr. 40% er nye fade, og resten er 2-3 år gamle.

Ventoux Artemia
2017: 75% Syrah (50+ år),  25% Grenache (80+ år)
60% lagret i demi-muids el. i barriques i 12-15 mdr.

Ventoux Ascensio
2016: 95% Grenache, 5% Syrah. 30% afstilket. Ingen fadlagring.

Ventoux Silica
2016: 90% Grenache, 10% Cinsault

Ventoux Rosé Terrrases
2018: 50% Cinsault, 40% Grenach, 10% Syrah. Direct press.  

Ventoux Blanc Terrrases
2018: 40% Viognier, 20% Roussanne, 20% Clairette, 20% 

Ventoux Blanc Quintessence
2017: 80% Roussanne, 20% Clairette. Roussanne gæres og lagres i barriques. Derefter modnes blandingen i cementtank i 6 mdr.

Muscat de Beaume de Venise du Pesquié
2017: 100% Muscat petit grains.

VDF Chardonnay
2018: 100% Chardonnay.

Dansk importør: Philipson Wine


Chateau Pesquié
.

Frédéric, Alexandre, Edith og Paul Chaudière. Foto fra 2009.


Alexandre og Frédéric Chaudiere

Home  Home Ventoux

Opdateret 19-03-2019