La Martinelle  

Corinna Faravel
84190 Lafare

Tel. +33 490 650 556
Direkte salg: Efter aftale.
Mail:
corinna@martinelle.com
Web:
www.martinelle.com

Corinna er tysker af fødsel og arbejdede hos forskellige tyske vinproducenter, før hun i slutningen af 1990'erne deltog i et vinsmagningskursus på vinuniversitetet i Suze la Rousse. Denne oplevelse førte til, at hun besluttede sig for at ville lave  Rhonevine. Måske var det medvirkende til hendes beslutning, at hun mødte Thierry Faravel, der sammen med broderen Gilles Faravel ejer Domaine Boïssière i Gigondas.
Hun blev gift med Thierry Faravel, men ville lave sin egen vin. Derfor købte hun i 2000  7,5 ha. vinmarker, der ligger i Ventoux appellationen. Hendes første årgang fra disse marker blev 2004. Senere købte hun 1 ha. med gamle Grenachestokke i Lafare. For et par år siden er yderligere tilkøbt 3 ha. i Beaumes de Venise appellationen. Markerne har siden 2015 været certificeret agriculture biologique.

De første årgange er blevet lavet i en lejet hal i Beaumes de Venise, men siden årgang 2009 er de lavet i nybyggede kældre i Lafare. Her er også bygget privatbolig for hende og hendes mand. Disse byggerier optager halvdelen af den ha. der blev købt.
Druer herfra indgår i den ekstraordinære Vin du France sammen med Syrah fra Ventoux 

Vinifikationen og lagringen finder sted i cementtanke. Der bruges ikke træfade.
Som Corinna Kruse udtrykker det: "Jeg vil lave vine, der beregnet på at drikke, ikke på at smage". 
I øvrigt understreger Corinna, at hendes mand ikke blander sig i hendes vinfremstilling, ligesom hun ikke blander sig i hans.

Vine:

Ventoux
2012: 75% Grenache, 20% Syrah og resten Mourvedre, Cinsault og Carignan.

Ventoux Blanc
2012: Hovedsageligt Viognier og lidt Clairette

Beaumes de Venise 
2011: 70% Grenache og 30% Syrah. 

VDF
Ca. 90% kommer fra de gamle Grenachestokke i Beaumes de Venise, og resten er Syrah fra markerne i Ventoux.


Corinna Kruse
.

Thierry Faravel Domaine la Bouïssière og Corinna 
.


Beboelsen var næsten færdigbygget - terrassen manglede rækværk.
.
..


Måske har en arkitekt medvirket. 
I givet fald én, der ønsker enkle linier og ikke noget med gesvejsninger.
.


Indgangen til kælderen. Her smager man også vinene.
.
.


Det tog 3 år at få byggetilladelsen igennem. Lafare kommune ønskede, at parret slog sig ned i kommunen, og det var en stor hjælp.
.


I disse tanke foregår gæringen og macerationen. Der er ingen belægning på indersiden, men det overvejes at påføre en belægning for at lette rengøringen.
Kælderen er ganske vist helt nybygget, men der ville sikkert ikke være en så punktlig renlighed, hvis ikke det var en kvinde, der regerer her.
Måske kan man ane, at redskaberne på bagvæggen, skovl og greb bl.a., er af hvidt plastic.
.

Tankene, der bruges til modning af vinen, vil under ingen omstændigheder få belægning på indersiden, for dette vil hindre den meget langsomme iltning, der sker gennem den rene cement, men det kunne tænkes, at en enkelt foudre vil få plads i kælderen - ikke nogen barriques eller demi-muids. Corinne vil i givet fald købe en ny foudre og vaske den grundigt, for det er ikke "trætoner", hun ønsker. Et brugt træfad kan bringe uønskede gærformer til kælderen!
.

.

 

Danske importører: CH-Vin - Atomvine


Home
   Home Ventoux  Home Beaumes de Venise


Opdateret 10-04-2016