Domaine Jaume  

Pascal og Richard Jaume
Rue Reynarde 24 26110 Vinsobres.
Tel. +33 475 276 101
Direkte salg: mandag-lørdag 8.30-12.00 og 13.30-19.00. 
Åben søn- og helligdage 10.00-12.00
Mail: vignoble@domainejaume.com
Web:
http://www.domainejaume.com

Jaumefamilien har ejet domænet siden 1905. Siden 1980-erne er det drevet af brødrene Pascal og Richard Jaume.
Domænet omfatter 75 ha. Vinsobres og 5 ha. Cotes du Rhone.

André Devald i bragte i Vinbladet i 2006 en rammende og præcis beskrivelse af domænets vine (Bemærk især sidste afsnit):

"Da Jaume-familien begyndte at tappe deres vin på flaske i 1963, havde de blot 8 ha med vinmarker. I dag dækker domainets areal det 10-dobbelte. Godt 80% er klassificeret som Vinsobres, halvdelen ligger på de bedste skråninger omkring landsbyen og resten i bakkerne øst for landsbyen, hvor vinstokkene kryber op i appellationens maksimale 450 meters højde. "Vores vinstokke her er stadig relativt unge, men det virker som et fantastisk terroir for Syrah", siger Pascal Jaume, der siden 1981 har haft ansvaret for vinmarkerne. Hans bror, Richard, kom til i 1988 og tager sig mest af arbejdet i kælderen.
Brødrene har gjort Domaine Jaume til et moderne, effektivt foretagende, hvor alt virker uhyre gennemtænkt. To tredjedele af høsten foregår med maskine, og samtlige druer afstilkes. Kælderen blev udvidet i 2000 og fremstår funklende nye og klinisk rene med ståltanke i forskellige størrelser, hvor hver druesort og terroir kan vinificeres for sig. I et separat, temperaturstyret lokale, adskilt af store glasvægge, lagres næsten al deres vin fra Vinsobres i små egetræsfade, igen ikke uden omtanke. "Grenache oxyderer let og er bedst i brugte demi-muids på omkring 450 liter, mens Syrah godt kan klare nye barriques", forklarer Pascal. Han er også en stor tilhænger af at foretage malolaktisk gæring i fadene og give vinene masser af bâtonnage under lagringen - "det tilfører dem krop og fedme".
Domainets Vinsobres findes i tre niveauer. Basisudgaven lagres overvejende i ståltanke med omkring en tredjedel i brugte barriques - "kun ganske kort tid, omkring fire måneder, blot for at afrunde vinen", siger Pascal. Næste niveau "Cuvée Réference", gennemgår malolaktisk gæring i barriques (1/4 ny eg) og lagrer efterfølgende et år på det fine bundfald med jævnlig bâtonnage. Endelig er der topvinen, "Clos des Échalas", fra en enkeltparcel med op til 60 år gamle vinstokke, især Grenache og Mourvèdre samt en smule Syrah. Den lagrer udelukkende i nye barriques og fremstilles kun i de bedste årgange i et oplag på omkring 3.500 flasker.
Vinene fra Domaine Jaume er gennemført moderne: meget mørke i farven, koncentrerede og tanninrige med masser af ristede og brændte toner fra fadlagringen. En stil målrettet et bredt internationalt publikum. Lokalkarakter skal man derimod lede godt efter, men er man ligeglad med den og har en høj fadtolerance, finder man her nogle af Vinsobres' mest imponerende vine."

Vine (2012)

Vinsobres Altitude 420
60% Grenache og 40% Syrah. 1/3 lagres i 4 mdr. på barriques.
Produktion ca. 60.000 fl.

Vinsobres Référence
50% Syrah, 40% Grenache og 10% Mourvedre.
Lagres 12 mdr. i 0-4 år gamle barriques. Produktion ca. 42.000 fl.

Vinsobres Clos des Echalas
50% Grenache og 50% Mourvedre. Fra 3 ha. med 50-årige vinstokke.
Produktion ca. 3.600 fl.

Cotes du Rhone Village Blanc Référence
Lige andele af Clairette, Marsanne, Grenache Blanc, Roussanne og Viognier.
Produktion ca. 4.800 fl.

Cotes du Rhone Génération
70% Grenache, 20% Syrah og 10% Mourvedre.
Produktion ca. 84.000 fl. lagret på ståltank.

Cotes du Rhone La Friande 
85% Grenache og 15% Syrah.
Produktion ca. 96.000 fl. lagret på ståltank.

Cotes du Rhone Rosé La Friande 
60% Grenache, 25% Syrah og 15% Mourvedre.
Produktion ca. 18.000 fl. - direkte presning

Cotes du Rhone Blanc La Friande 
30% Clairette, 25% Marsanne, 25% Grenache Blanc og 20% Roussanne.
Produktion ca. 15.000 fl.

Delice de Terroir
50% Syrah og 50% Grenache. Senthøstede druer fra gamle stokke.
Production ca. 1.500 flasker á 50 cl. 


Fra venstre: Richard, Claude og Pascal Jaume. (2007)


De bedste cuveer høstes manuelt. Foto tilhører domænet.

.

 

Dansk importør: Verup Vin

Home    Home Vinsobres


Siden opdateret 01-01-2016