Turist i Cairanne  

Historiske kilder taler i 739 om Queroana, der senere blev til Cayrane og endelig Cairanne. Byen fik sine første befæstningværker i 1123, hvor Tempelherrerne startede med at bygge ringmure på det højeste punkt i byen. Fra 1317 til den franske revolution hørte Cairanne til Pavestolens besiddelser og blev givet som len til forskellige adelige familier. Den sidste lensherre blev guillotineret i 1794.

De fleste af bygningerne i den gamle landsby skal være opført i 1700-tallet
 
En stejl trappe fører op til bebyggelserne og derefter videre til St Roch kapellet (1726) ved siden af Autanne Gate. En sti langs voldene (1123),
Chemin de Ronde de St Roch der omgiver den gamle landsby giver panoramaudsigt over Mont Ventoux og Mont Saint-Andéol. På stien rundt langs voldresterne møder man to runde tårne og et firkantet tårn.
I den gamle højt beliggende bydel bor i dag ca. 80 personer.

Den årligt tilbagevendende Fete du Vin, der tidligere fandt sted i den lave del af byen, arrangeres nu langs gader op til og i den gamle bydel. Det er blevet ganske anstrengende at deltage i denne begivenhed på en varm julidag.

Rester fra befæstningen fra 1100-tallet er restaurerede. Kapellet på toppen, Notre Dame des Exés er fra 1631, men restaureret i 1900-tallet.Café de la Place, borgmesterkontoret, La Mairie, og Caveau du Belvédère ligger over for den centrale parkeringsplads i centrum af Cairanne.
Caveau du Belvédère skulle være det ældste Caveau de Dégustation i Rhone. Det blev etableret i 1959. Her sælges vine for samme priser som på domænerne.

SPISE I CAIRANNE


Der er kun én restaurant i Cairanne by Restaurant le Tourne au Verre De fleste turister betragter nok stedet som en frokostrestaurant. - Udmærket mad.

Ønsker man mere gastronomiske oplevelser, finder man en af de bedste restauranter i Rhone 4 km syd for byen Côteaux & FourchettesFETE DU VIN

Fête du Vin i Cairanne afvikles hvert år den sidste søndag i juli kl. 16.00-22.00
Fotos fra begivenheden i 2017

MARCHÈ AUX VINS

Marché aux Vins i Cairanne afholdes over en weekend medio april. Udstillere fra flere appellationer deltager
Fotos fra begivenheden i 2014  2015  Blev ikke afholdt i 2018 - Vides ikke om det vil ske i 2019 og fremover.

Home   Home Cairanne