Chateau de Beaucastel  

Jean-Pierre og François Perrin
Chemin de Beaucastel 84350 Courthezon
Tel. +33 490 704 100
Direkte salg: Caveau i centrum af Chateauneuf du Pape.
 
Mail: contact@beaucastel.com
Web: http://www.beaucastel.com/
Blog: http://www.perrin-et-fils.com

       

I 1549 købte "Noble Pierre de Beaucastel" (der var prostestant) en lade med omgivende jord. Senere blev bygget beboelsesejendom på det sted, hvor Beaucastel ligger i dag. I 1687 blev en efterkommer Pierre de Beaucastel, som anerkendelse for sin konvertering til katolicismen udnævnt af Ludvig den 14. til "Capitaine de la ville de Courthezon".
Under phylloxera-katastrofen ejedes stedet af Elie Dussaud, der byggede Chateau de Val Seille - i dag Hotel de Ville i Courthezon. Vinproduktionen kom kom først igang igen 45 år senere.

I 1909 blev stedet overtaget af Pierre Tramier, der begyndte en genplantning. Hans svigersøn Pierre Perrin videreførte dette, og det samme gjorde dennes søn Jacques Perrin (død 1978). I dag drives stedet af Jacques Perrins sønner Jean-Pierre (født 1944) og François (født 1954)
Jean Pierre har 4 børn Cécile, Marc, Pierre og Thomas.
François har 3 sønner C
harles, Matthieu og Cécar.

Næste generation er alle oplært i alt vedrørende driften. Det har været et princip for familien, at alle skal kende alle dele firmaet. 

"We are interchangeable. We are all trained to be able to occupy key positions and we meet very regularly so that everyone stays informed" explains Charles. "For example, everyone meets every week to taste - the art of blending is part of the heritage." (Le Monde 24. maj 2019.)

Til Domænet hører i alt ca. 100 ha.Chateauneuf du Pape 20-30 af disse ha. indgår ikke i produktionen, idet der nyplantes 2-3 ha. årligt, efter at jorden har hvilet i en årrække før nyplantning, og de nyplantede marker ikke indgår i produktionen, før der er gået mindst 10 år efter plantning. Cote du Rhone markerne på lieu-dit Coudoulet er på 30 ha.
Markerne har siden 1960erne været bearbejdet efter organiske principper og er certificeret agriculture biologique og biodynamique.

Man lægger på Beaucastel megen vægt på at bruge alle tilladte druetyper i de røde vine. Man vinificerer hver druevariant for sig.
Der er to specielle ting at bemærke om druesammensætningen på Beaucastel. Man anvender en usædvanlig stor andel af Mourvedre i de røde vine og af Roussanne i de hvide vine. Begge disse druevarianter er med til at gøre vinene meget langtigdsholdbare, men også til, at vinene kan gå "i dvale", og medføre, at vinenes optimale drikketidspunkt er temmelig uforudsigelig - ifølge eksportmanager Marc Perrin endog for familien Perrin selv.


På Beaucastel varmebehandler man druerne (til rødvin) umiddelbart før gæringen: "
The skins of the grapes are heated briefly at 80 °C / 176 °F and then cooled to 20 °C /60 °

Vine ifølge website marts 2020

Chateauneuf du Pape
2017: 30% Grenache, 30% Mourvedre, 10% Counoice, 5% Cinsault, 10% Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne. Gæret i trætanke. Lagres i foudres eller barriques i 12 mdr.

Chateauneuf du Pape Hommage à Jacques Perrin
Denne cuvée er normalt lavet efter en recept, der ligner den "almindelige" Chateauneuf du Pape. (Er ikke omtalt på website 2020)
Normalt vil den dog indholde dobbelt dosis Mourvedre plantet 1909.

Chateauneuf du Pape Blanc
2018: 80% Roussanne, 15% Grenache Blanc, 5% Picardin, Clairette, Bourboulenc.
30% gæret og lagret på barriques i 8 mdr.

Chateauneuf du Pape Blanc Roussanne Vieilles Vignes
2018: 100% Roussanne fra 3 ha. plantet i 1901. 30% gæret og lagret på barriques i 8 mdr.
Drikkes de første 3 år eller ældre end 15 år. 6.000 fl.

Cotes du Rhone Coudolet de Beaucastel
2017: 30% Grenache, 30% Mourvedre, 20% Syrah, 20% Cinsault.  
Lagret 6 mdr. på foudres.

Cotes du Rhone Blanc Coudolet de Beaucastel
2018: 30% Bourboulenc, 30% Marsanne, 30% Viognier, 10% Clairette.

 
Jean Pierre Perrin, François Perrin (Photos: Alexandre James Copyright Egami Productions©, 2019),
Marc Perrin (Drinks Business 2019)


Cécile Perrin på Les Printemps i Chateauneuf du Pape 2014, Cesar Perrin på Auspice du Gigondas 2015 og Charles Perrin på Gigondas sur Table 2015


Thomas Perrin (Sommerliers International) , Matthieu Perrin (Houlbergs Vinblog 2016), Pierre Perrin (Facebook 2014?)


Foto tilhører domænet


De gamle vinstokke på de velholdte marker omkrig domænet kalder på et foto. De relativt få genplantninger vidner om planternes sundhedstilstand. - April 2007.


T.v. Hvilende, nypløjede marker fotograferet i 2004. T.h. En stor del af markerne i Chateauneuf du Pape appellationen ligger samlet omkring domænet.
Alle Beaucastels marker er dækket tykt lag med store rullesten, der sjældent ses mere kompakt end her. 


Alle vine fra Beucastel og vine fra andre appellationer under navnet Perrin og Fils fremstilles i kældre i Orange. Chateauneuf du Pape lagres på Beaucastel


Famille Perrin på twitter marts 2019: "New cellar all done" - på Chateau Beaucastel i Courthezon


Famille Perrin købte i 2009 Restaurant l'Oustalet, beliggende på torvet i Gigondas, fra negociantfirmaet Gabriel Meffre. Den fik sin første Michelin-stjerne i 2019 

Home  Index Chateauneuf du Pape

 Opdateret 10-03-2020