Domaine Lafond Roc-Epine
Jean-Pierre og François Lafont
Route des Vignobles, 30126 Tavel
Tel. +33 466 502 459
Direkte salg: mandag-fredag 8.00-12.00 og 14.00-18.30
Mail:
lafond@roc-epine.com
Web: http://www.roc-epine.com/
Forfædre etablerede domænet allerede i 1780.
Familienavnene har ændret sig i tidernes løb fra Odoyer over Taulier til
Lafond. Den første Lafond kom til i 1970:
"Jean-Pierre Lafond, Valéry Taulier’s son in law, builds his
own wine estate. As a horse race lover, he names his wine estate
“Roc-Epine”, as a memory of Roquepine a famous horse race. And so was
born Domaine Lafond Roc-Epine".
Man påbegyndte aftapning af vine under eget navn,
efter at Pascal i 1978 blev medinddraget i driften af domænet.
I 2019 blev et nyt generationskifte officielt gennemført. Skiftet
startede i 2016, hvor den ældste søn Jean-Pierre blev medansvarlig.
Senere i 2018 også den to år yngre François. Pascal gik herefter på
(aktiv) pension i begyndelsen af 2019.
Domaine Lafond er i første række Tavel og Lirac producent, der råder over
i alt 85 ha., heraf er 39 ha. Tavel, 24 ha. Cotes du Rhone, 18,5 ha. Lirac
og 3,6 ha. Chateauneuf du Pape.
Siden 2012 er markerne certificeret agriculture biologique. Visse
vinmarker er også certificeret biodynamiske.
Vine som beskrevet på domænets
website februar 2020
Chateauneuf du Pape Roc-Epine
2017: 80% Grenache, 10% Syrah og 10% Mourvedre.
Syrah og Mourvedre lagres
på nye barriques i ca.1 år. Grenache modnes i tank.
Lirac Roc-Epine
2018: 60% Grenache, 30% Syrah, 5% Mourvedre og 5% Carignan.
Lagres i 3-4
mdr. i nye
barriques.
Lirac La Ferme Romaine
2017: 60% Grenache, 30% Syrah, 10% Mourvedre.
50% af cuvéen lagres i 10 måneder på
1-3 år gamle barriques
Lirac Blanc Roc-Epine
2019: 50% Grenache Blanc, 30% Roussanne og 20% Viognier.
Tavel Roc-Epine
2019:
60% Grenache, 20% Cinsault, 20% Syrah.
Tavel L'Esprit de Roc-Epine
2019: 60% Grenache, 20% Cinsault, 20% Syrah. 1/3 gæret i nye barriques.
Cotes du Rhone
2019: 70% Grenache og 30% Syrah.
Danske importører: Lorentsens
Vinforsyning - Cavalcade
Vine
|