Domaine du Banneret 

Marie-Francoise og Jean-Claude Vidal.
35, Rue Porte Rouge, 84230 Chateauneuf du Pape.
Tel. +33 490 837 204
Direkte salg: Mandag-lørdag 9.00-18.00. Der er evt. et telefonnummer på døren.
Familien Vidal bor få huse fra Porte Rouge
Mail: domaine.banneret@gmail.com
Web: https://www.domaine-banneret.fr/

     

Familien har rødder i Chateauneuf du Pape tilbage i middelalderen. Man er på domænet i besiddelse af dokumenter tilbage til 1405, der viser deres tilhørsforhold til byen. Våbnet på etiketten tilhørte en berømt forfader Jean Gaspard Bertet, der var "Commander of Illinois" (1625) en del af den franske koloni i Amerika, Louisiana. 
Egentlig er Jean Claude Vidal arkitekt og hans kone talepædagog, men da den foregående ejer af domænet ikke kunne klare det længere på grund af alder, og stedet derfor ville blive solgt ud af familien, besluttede
Marie-Francoise og Jean-Claude Vidal, at de måtte påtage sig opgaven. Det skete i 1989. 
Det har de gjort med stor respekt for traditionerne. Alt i mark og kælder bliver gjort så nøjagtigt som muligt i overensstemmelse med traditionerne. Hvis en vinstok skal fornyes, bliver der plantet én af samme slags, selv om der måske kun er enkelte af den på marken. Markerne ligger i området tæt på paveslottet.
De 4 ha. giver ikke mulighed for større investeringer. Vinene gæres i cementtanke, der findes på en anden ejendom, som ejes af Vidal. Når vinen skal over på de ældre fade i kælderen ved Porte Rouge, bliver den transporteret i en lille tank på en trailer. I de relativt mange fade i kælderen opbevarer man vinen, indtil de skal aftappes. 
Det var i høj grad vennen Henri Bonneau, der lærte Vidal at lave vin. Som hos Bonneau får vinene lov til at blive i fadene i flere år. I 2019 kunne man smage årg. 1997 fra et enkelt fad, og denne vin var absolut i god form. Aftapningen, sker med hævert, og etiketter sættes på med hånden. 

Vine

Chateauneuf du Pape
2016: Hovedsageligt Grenache, men alle 13 druevarieteter indgår.
Lagret på fade af forskellig størrelse, indtil vinene aftappes efter behov.

Chateauneuf du Pape Blanc Le Secret
2017: 40% Grenache Blanc, 40% Clairette, 10% Picardin, 5% Roussanne og 5% Bourboulenc. 15% vinificeres på barriques. 1200 flasker.


.
Der udlejes 2 centralt beliggende lejligheder på Rue des Cigales i juni og juli 

Dansk importør: GrapeVine


Jean-Claude og Marie-Francoise Vidal juli 2019


Jean-Claude juli 2019


Vinene lagres i fade uden at der må tilføres smag af træ. Den nyere foudres til venstre, der rummer en årgang, var specielt bestilt til at undgå tilførelse af smagsstoffer.


Benjamin Tourbillon og familien Vidal på Les Printemps i Chateauneuf du Pape 2015. Meget hensynsfuldt var de to stande placeret ved siden af hinanden

Home   Index - Chateauneuf du Pape

Opdateret 17-02-2020