Saint Jean du Barroux 

Philippe Gimel
323, Ch
des Métiers, Parc d'Activité de la Croix de Florent 84340 Malaucène
Tel. +33 490 708 474 Mobil: +33 661 071 580
Direkte salg: Ja. Aftale anbefales
Mail: contact@saintjeandubarroux.com
Web: www.saintjeandubarroux.com

   

Philippe Gimel er uddannet ønolog (Diplôme National d'Oenologue de Toulouse 1999) og har bl.a. arbejdet i kældrene på Janasse og Beaucastel, mens han i flere år arbejdede på at erhverve sig vinmarker med et terroir, der imødekom hans geologiske interesser. I 2003 fandt Philippe (via SAFER) netop de vinmarker, han følte ville kunne danne basis for at realisere hans drøm om at lave kvailtetsvine.
Gimels første 12,5 marker er placeret syd for D938 mellem Le Barroux og Malauchène. Denne vej forløber i en dal, hvor stigningerne mod Dentelles de Montmirail begynder nord for vejen og stigningerne syd for vejen bogstaveligt talt er "foden" af Mont Ventoux.

På de fladere marker i bunden af dalen og lidt op ad skråningerne vokser stokkene til hvidvine. Øverst - på terrasser - vokser stokkene til rødvine.
Markerne har meget forskelligt terroir, selv om de kun dækker 12,5 ha. De øverste jordlag stammer fra 3 forskellige geologiske perioder, og der findes ikke glaciale overflader (dannet af isen) som i flere andre steder i Rhone. Jordlagene er forvitringer fra undergrundens klipper.
Skråningen er eksponeret mod nord. Derfor modner druerne relativt sent. Den sidste del af høsten plukkes ofte sent i oktober


Den ovale markering viser den omtrentlige beliggenhed af Gimels første marker.
Den ret ujævne vej op til Gimels marker hedder Chemin de Pied Conieu. 
Den røde stiplede linie langs vejen angiver en afmærket vandrerute.
I flere år var det Gimels drøm at bygge kældre på parcellen ved "u" i "Conieu", men tilladelsen glippede lige før "målstregen" på grund af lokale indsigelser.
I forbindelse med planerne om at bygge en kælder der opstod domænenavnet
Saint Jean du Barroux - bl.a. valgt som et godt argument over for byggemyndighederne i La Barroux

2007-2015 lavede Gimel sine vine i et lejet lokale hos en frugtproducent, som pressede på allerede i 2014 for at kunne bruge lokalerne til andre formål.
Fra årgang 2016 har Gimel kunnet lave sine vine i en nyindrettet kælder, som blev etableret af ejeren, en entreprenør, der oprindeligt havde tænkt sig bruge lokalerne til maskiner, men som af forskellige grunde har opgivet at gøre bygningerne på stedet færdige, herunder at indrette bolig til sig selv.
I juli 2019 var Philippe næsten færdig med at indrette huset til egen bolig ovenpå og med kontor og smagelokale nedenunder. Han har nu langt om længe fået foden under eget bord.
Han har også købt vinmarker beliggende ved den nye kælder, så han i dag har i alt 19 ha. vinmarker.

Arbejdet i markerne foregår efter organiske metoder. Gimel er stolt over de mange forskellige plante- og insektarter, der forefindes i markerne.
Ud over de 12,5 ha. med vinstokke er der ind imellem og uden for terrasserne  4 ha. med frugttræer, skov og en usædvanligt afvekslende planteflora, hvilket naturligt medfører en stor diversitet af insekter.


Philippe Gimel i sine vinmarker april 2008. I horisonten ses den østlige del af Dentelles de Montmirail. Til højre ses Sainte Madeleine de Barroux, der ligger på vejen mellem Le Barroux og Suzette.


Lavtliggende vest-øst vendte rækker. 


Højere op på skråningen er der kun 4-5 rækker for hver terasse.


For Philippe Gimel er smagning af vinene en seriøs seance, og eftersom han er i sit es, når han fortæller om sin passion, kan en smagning trække ud.
 Før 2016 skete det ofte ved vinmarkerne som på foto fra 2008. Lige ved siden af hans nye kælder ligger en lille lund - Foto fra 2016.

Vine:

Ventoux La Source  (Danish Cuvée - only in DK)
2017: Grenache, Carignan, Cinsault. 25 hlha.

Ventoux l'Argile
2016: 75% Grenache, 15% Syrah og 10% Carignan/Cinsault. 20 hl/ha
Delvis lagret på ældre barriques i 18 mdr.

Ventoux La Pierre Noire
2016: 75% Grenache, 25% Syrah.
Druerne ikke "kun" håndplukket. De enkelte druer er "udvalgte" 15 hl/ha.
Lagret på cementtank. Bedste rødvin fra Ventoux-appellationen.

Ventoux Rosé
Grenache, Cinsault.

Ventoux Blanc Montagne Blanc
2018: 1/3 Grenache Blanc, 1/3 Bourboulenc og 1/3 Clairette. 10 hl/ha.
1/3 lagres på ældre barriques.

Dansk importør. A Vinstouw


2019: Indendørs og med mundskænk


Philippe har i 2019 to ansatte Justine (Ju Coco) og Baptiste. De synes begge at være lige så passionerede som Philippe


Symbolet på etiketterne hentyder til beliggenheden mellem Mont Ventoux og Dentelles de Montmirail.


Juli 2019. Gimel har planer om en "botanisk have" foran beboelsen. På den danske udgave: Det kan faktisk godt tænkes, at han realiserer ideen.

Home   Home Ventoux

Opdateret 13-09-2019