Saint Jean du
Barroux
Philippe Gimel
323, Ch des
Métiers, Parc d'Activité de la Croix de Florent 84340 Malaucène
Tel. +33 490 708 474 Mobil: +33 661 071 580
Direkte salg: Ja. Aftale anbefales
Mail: contact@saintjeandubarroux.com
Web: www.saintjeandubarroux.com
Philippe Gimel er uddannet ønolog (Diplôme National
d'Oenologue de Toulouse 1999) og har bl.a. arbejdet
i kældrene på Janasse og Beaucastel, mens han i flere år arbejdede på
at erhverve sig vinmarker med et terroir, der imødekom hans
geologiske interesser. I
2003 fandt Philippe (via SAFER) netop de vinmarker, han følte
ville kunne danne basis for at realisere hans drøm om at
lave kvailtetsvine.
Gimels første 12,5 marker er placeret syd for D938 mellem Le Barroux
og Malauchène. Denne vej forløber i en dal, hvor
stigningerne mod Dentelles de Montmirail begynder nord for
vejen og stigningerne syd for vejen bogstaveligt talt er "foden" af Mont Ventoux.
På de fladere marker i bunden af dalen og lidt op ad skråningerne
vokser stokkene til hvidvine. Øverst - på terrasser - vokser
stokkene til rødvine.
Markerne har meget forskelligt terroir, selv om de kun dækker
12,5 ha. De øverste jordlag stammer fra 3 forskellige geologiske
perioder, og der findes ikke glaciale overflader (dannet af isen)
som i flere andre steder i Rhone. Jordlagene er forvitringer
fra undergrundens klipper.
Skråningen er eksponeret mod nord. Derfor modner druerne relativt
sent.
Den sidste del af høsten plukkes ofte sent i oktober
Den ovale markering viser den omtrentlige beliggenhed af
Gimels første marker.
Den ret ujævne vej op til
Gimels marker hedder Chemin de Pied Conieu.
Den røde stiplede linie langs vejen angiver en afmærket
vandrerute.
I flere år var det Gimels drøm at bygge kældre på
parcellen ved "u" i "Conieu", men
tilladelsen glippede lige før "målstregen" på
grund af lokale indsigelser.
I forbindelse med planerne om at bygge en kælder der opstod
domænenavnet
Saint Jean du Barroux - bl.a. valgt som et godt argument
over for byggemyndighederne i La Barroux
2007-2015 lavede Gimel sine vine i et
lejet lokale hos en frugtproducent, som pressede på
allerede i 2014 for at kunne bruge lokalerne til andre
formål.
Fra årgang 2016 har Gimel kunnet lave sine vine i en
nyindrettet kælder, som blev etableret af ejeren, en
entreprenør, der oprindeligt havde tænkt sig bruge
lokalerne til maskiner, men som af forskellige grunde har
opgivet at gøre bygningerne på stedet færdige, herunder
at indrette bolig til sig selv.
I juli 2019 var Philippe næsten færdig med at indrette huset til
egen bolig ovenpå og med kontor og smagelokale nedenunder. Han
har nu langt om længe fået foden under eget bord.
Han har også købt vinmarker beliggende ved den nye kælder, så
han i dag har i alt 19 ha. vinmarker.
Arbejdet i markerne foregår efter organiske metoder. Gimel er
stolt over de mange forskellige plante- og insektarter, der
forefindes i markerne.
Ud over de 12,5 ha. med vinstokke er der ind imellem og uden for
terrasserne 4 ha. med
frugttræer, skov og en usædvanligt afvekslende planteflora,
hvilket naturligt medfører en stor diversitet af insekter.
|