Mas Carlot /
Chateau Paul Blanc
Nathalie Blanc-Marès - indtil 2018
I 2018 blev Nathalie og hendes mand skilt, og herefter er Cyril
Mares officielt ansvarlig for domænet (gérant)
Route D3 de Redessan 30127 Bellegarde
Bygningerne på domænet er fra det 17. og det
19. århundrede.
Fund fra romertiden vidner om, at der har været bebyggelse på
stedet gennem 2000 år.
Den nuværende ejers far, Paul-Antoine Blanc, købte stedet i 1986 og lod den hidtidige ejer,
der havde været nødt til at afhænde stedet, fortsætte som
bestyrer.
Nathalie voksede op i Paris hvor bedstefaderen og senere faderen ejede den
kendte restaurant "Le
Pied de Cochon", som blev solgt for at skaffe penge til
købet af Mas Carlot.
Bygningerne blev restaureret af Paul Blanc og efter sin
ønologiske uddannelse overtog Nathalie Blanc-Mares
ejendommen på 75 ha. i 2013. Hendes tidligere ægtefælle Cyril Marès ejer Mas
des Bressades, der ligger godt en kilometer fra Mas Carlot.
Som nævnt ovenfor er han (i 2019) ansvarlig for begge domæner.
Vine:
Costières de Nimes Mas Carlot
Tradition
2016: 55% Syrah, 40% Grenache, 5% Mourvedre.
Costières de Nimes Mas Carlot Les
Enfants Terribles
Mourvedre, Syrah. Halvdelen er lagret på barriques i
9 mdr.
Costières de Nimes Chateau Paul
Blanc
2015: 90% Syrah og 10% Mourvedre. Lagret 12 mdr. i barriques.
Costières de Nimes Mas Carlot Rosé
2017: 50% Grenache, 40% Syrah og 10% Mourvedre. Saignée.
Costières de Nimes Mas Carlot Rosé
l'Irresistable
2017: 100% Grenache
Costières de Nimes Blanc Mas Carlot
-
2017: 55% Roussanne, 30% Marsanne, 15% Viognier.
Costières de Nimes Blanc Chateau
Paul Blanc
2017: 70% Roussanne, 30% Viognier. Lagret i nye barriques i 5-6 mdr.
Clairette de Bellegarde La Terre
Nathalie
2016: 100% Clairette. 20% er gæret og lagret på barriques.
Der udlejes en lejlighed på 250m2
med plads til 12-16 personer
|