Domaine la Luminaille

Julie Paolucci og Nicolas Bres
696 Chemin de la Luminaille 84110 Rasteau
Tel +33 698 952 388
Direkte salg: Mandag - fredag efter aftale
Mail: contact@domainelaluminaille.com
Web:


 

La Ferme de la Luminaille blev erhvervet af Julie Paoluccis tipoldeforældre, så efter at Julie i 2014 overtog domænet, er hun 5. generation på ejendommen.
Det var hendes far Jean-Claude Paolucci, der gjorde vinstokke til eneafgrøde, bortset fra en mindre olivenlund. Det har i øvrigt været skinnende blade ved fuldmåne fra oliventræer, der har medført navnet La Lumière på det lieux-dit, hvor domænet er beliggende.
Jean-Claude Paolucci var præsident for kooperativet i Rasteau 2001-2012. Han døde pludseligt i september 2014.
Domænets 24 ha. vinmarker er beliggende 1 km nord for Rasteau i en højde af 250 m.o.h. og med skråninger eksponeret mod syd/sydøst.

Domænets første aftapninger fandt sted i årgang 2015

Rateau 1er Né(z)
2015: Grenache, Syrah og Mourvedre.

Cotes du Rhone Blanc 1er Né(z)
2015: Clairette og Bolurboulenc.
Julie Paolucci og Nicolas Bres. Foto: Syndikatet i Rasteau. (2016)

Fotoet af det nydelige par illustrerer en love story på en tragisk baggrund.
Julies far faldt pludseligt bort på tærskelen til høsten i september 2014.
Julie fik hjælp fra en række vinbønder til at få høsten klaret og druerne afleveret til kooperativet, som hendes far plejede at gøre. Nicolas Bres, der på dette tidspunkt var ansvarlig for naboejendommen, Domaine Pisan, ejet af kooperativet i Rasteau, var ekstra behjælpelig, og naturligt nok faldt de to nydelige unge par for hinanden og driver nu Domaine la Luminaille sammen. 
(Kooperativet har frasolgt 2/3 af Domaine Pisan til et par private producenter, så Nicolas kan arbejde fuldtids for Julie)


Julie foran sine elskede oliventræer. Jeg oplevede dem ikke i måneskin

Julie udlejer værelser med plads til op til 8 personer

.


Eftersom Julies far solgte druerne til kooperativet, indeholdt ejendommens udhuse kun maskiner. En del af bygningerne er nu indrettet til kælder 
med Isolerede vægge, nyt gulv, fibertanke, brugte cementtanke, der er malet op, og nogle få træfade. Denne kælder var klar til høsten 2016


Julie kørte en tur med mig på småvejene mellem vinmarkerne, som alle var i en stand, som hun vil prise sin far for i en generations tid eller to.
På et tidspunkt spurgte jeg hende, om vi var tæt på Escaravailles vinmarker. Hendes højre arm slog ud, og jeg mener, at gestikken betød 1-2 km

Home   Home Rasteau


Opdateret 02-12-2019