Chateau
Pesquié
Aleaxandre og Frédéric Chaudière
Route de Flassan
84570 Mormoiron
GPS:
44°03'22.2" / 005°13'30.3"
Tel. +33 490 619 408
Direkte salg: Mandag - Lørdag
9.00-12.00 og 14.00-18.00
Maj - September: Åben også søndage
Mail:
frederic@chateaupesquie.com
Web:
www.chateaupesquie.com
Blog: http://www.chateaupesquie.com/blog/
I
begyndelsen af 1970'erne købte Odette og René Bastide den smukke
ejendom bygget omkring 1750 og renoverede vinmarkerne. De nyplantede i
stort omfang, og disse marker sammen med parceller, der var gode nok til
at undgå renovering, danner basis for produktionen på Pesquie i dag.
Produktionen blev solgt til kooperativet.
Omkring 1985 overtog datteren Edith og svigersønnen Paul Chaudière stedet. De var ikke just destineret til at blive vinproducenter,
idet de havde uddannelser som henholdsvis fysioterapeut og talepædagog.
Paul Chaudière havde dog det i bagagen, at hans far var ønologi
professor på vinskolen i Orange.
Herefter byggedes kældre på stedet, og den første aftapning på
domænet fandt sted i 1990. På dette tidspunkt var der kun ca. 10
vinavlere i appellationen, der selv fremstillede vinen og aftappede på
domænet.
I 2003 kom næste generation til roret. Stedet drives i dag af Pauls og
Edits to sønner, Alexandre og Frédéric samt en fætter Renaud.
Vinmarkerne findes i 4 kommuner, Blauvac, Mormoiron, Ville-sur-Auzon og Mazan.
Det samlede areal udgør ca. 72 ha. Markerne har siden 1985 været drevet
efter organiske pricipper. I 2010 indledte man officielt
konvertering til agriculture biologique.
Vine
Ventoux Edition 1912M
2017: 70% Grenache, 30% Syrah
Ventoux
Terrasses
2017: 60% Grenache, 40% Syrah.
Ventoux
Quintessence
2017: 80% Syrah og 20% Grenache. 21 dages
maceration.
Lagring i barriques i 12 mdr. 40% er nye fade, og resten er 2-3 år gamle.
Ventoux Artemia
2017: 75% Syrah (50+ år), 25% Grenache (80+ år)
60% lagret i demi-muids el. i barriques i 12-15 mdr.
Ventoux Ascensio
2016: 95% Grenache, 5% Syrah. 30% afstilket. Ingen fadlagring.
Ventoux Silica
2016: 90% Grenache, 10% Cinsault
Ventoux Rosé Terrrases
2018: 50% Cinsault, 40% Grenach, 10% Syrah. Direct press.
Ventoux Blanc Terrrases
2018: 40% Viognier, 20% Roussanne, 20% Clairette, 20%
Ventoux Blanc Quintessence
2017: 80% Roussanne, 20%
Clairette.
Roussanne gæres og lagres i barriques. Derefter modnes blandingen i
cementtank i 6 mdr.
Muscat de
Beaume de Venise du Pesquié
2017: 100% Muscat petit grains.
VDF Chardonnay
2018:
100% Chardonnay.
Dansk importør: Philipson Wine
|