Domaine de la Janasse
Isabelle og Christophe Sabon (søskende)
27, Chemin du Moulin 24350 Courthezon
Tel. +33 490 708 629
Direkte salg: mandag-fredag 9.00-12.00 og 14.00-18.00.
Mail: lajanasse@free.fr
Web: http://www.lajanasse.com
Isabelle og Christophe Sabons forældre Hèléne
og Aimé Sabon overtog i 1967 vinmarker fra deres respektive
forældre. I 1973 byggede de kældre og oprettede Domaine de la
Janasse - opkaldt efter lieu-dit La Janasse.
Parret udvidede arealet til domænet fra 15 ha. til de nuværende
55 ha. fordelt på 15 ha. Chateauneuf du
Pape, 6 ha. Cotes du Rhone Village, 17 ha. Cotes du Rhone, 12 ha.
IGP Orange og 5 ha. Vin du France.
I 1991 vendte Christophe hjem til domænet efter have fuldført
sin vinuddan- nelse, BTS i både vinfremstilling og marketing.
Faderen overlod ham straks ansvaret for vinfremstillingen. I 2001
vendte også søsteren Isabelle hjem efter afsluttet ønologisk
uddannelse.
I 2014 købte Isabelle Sabon sammen med faderen en ejendom i
Courthezon, Clos St Antonin. Vinene fra
dette domæne fremstilles på Domaine de la Janasse og sælges
også her.
I markerne anvedes så få kemiske produkter som muligt,
reasonable culture.
Der foretages kun afstilkning af druerne, hvis stilkene ikke
er helt modne. Normalt afstilkes 50-80%. Macerationen varer i 3-4
uger.
Grenache modnes hovedsageligt i cementtank eller foudres, mens
Syrah og Mourvedre modnes i barriques.
Vine ifølge website februar 2018 Chateauneuf du Pape Tradition
65% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvedre og 5% Cinsault.
80% modnes i tank og 20% i barriques (1/3 nye) i 12 mdr. 18-20.000
fl.
Chateauneuf du Pape Chaupouin
100% Grenache fra 7 ha, på Chapouin, La Janasse, begge med
sandjord, og fra La Crau.
De ældste stokke plantet i 1912. 2/3 lagres i foudres og resten i
demi-muids. 12-16.000 fl.
Chateauneuf du Pape Veilles Vignes
64% Grenache, 20% Mourvedre, 10% Syrah og 6% andre varieteter.
Af de 6 ha bag denne cuvée er 40% plantet i 1920, 40% i 1965, 10%
i 1976 og 10% i 1993
"This
cuvée comes from four plots located on different soils that perfectly match
when assembled. Firstly a southern pebbly soil that brings body and power.
Secondly a Chaupin-like soil for freshness and acidity. A third red clay pebbly soil in the north of the
appellation that brings structure and body.
And finallya sandy-limestone soil for smoothness."
75% lagres i tank og resten i demi-muids. 15.000 fl.
Chateauneuf du Pape Blanc Tradition
60% Grenache Blanc, 20% Clairette og 20% Roussanne.
Roussanne gæres og lagres i barriques (80% nye) i 7 mdr. 4.000
fl.
Chateauneuf du Pape
Blanc Prestige
70% Roussanne, 15% Grenache Blanc (60 år+) 15% Clairette (60
år+)
0,4 ha med sandet/leret jord
på La Janasse.
Gæres og lagres sur lie på 1-3-årige barriques i 14 mdr.
900-1.200 fl.
Cotes du Rhone Villages
Terre d’Argile
25% Grenache, 25% Syrah, 25% Mourvedre og 25%
Carignan.
Grenache lagres i foudres, resten i barriques (1/3 nye) i 12 mdr.
40.000 fl.
Cotes du Rhone Village
Les Garrigues
100-årige Grenache fra 2,5 ha. modnes i cementtank.
3-5.000 fl.
Cotes du Rhone
40% Grenache, 20% Mourvedre, 20% Carignan (60 år+) og 15%
Syrah.
Modnes i cementtank 6-9 mdr. Samlet plot på 23 ha. 60-80.000 fl.
Cotes du Rhone Rosé
50% Grenache, 30% Cinsault, 10% Syrah og 10% Counoise.
Saignée 8.000 fl.
Cotes du Rhone Blanc
50% Grenache Blanc, 15% Clairette, 15% Bourboulenc, 10% Viognier, 10% Roussanne.
18.000 fl.
IGP Orange Terre de Bussière
55% Merlot, 25% Syrah, 10% Cabernet og 10% Grenache.
Lagres i barriques (20% nye) i 12 mdr. 80.000 fl.
IGP Orange Rosé
70% Grenache og 30% Syrah. Saignée og
direct press.
20.000 fl.
IGP Orange Blanc Viognier
40% lagres i barriques, hvoraf 25% er nye. 15.000 fl.
|