Domaine la Barroche
Laetitia
Latour Barrot og Julien Barrot
19 Avenue des Bosquets 84230 Chateauneuf du Pape (gl. kælder og
kontor)
Chemin du Clos, 84230 Chateauneuf du Pape (Den nye
kælder)
Direkte salg: Efter aftale, eller hvis nogen er til stede i den
nye kælder.
Tel. +33 662 849 579
Mail: julien@domainelabarroche.com
Web: http://www.domainelabarroche.com
I 1700-tallet købte en forfader til den nuværende ejer, Alexandre Barrot,
en vinmark i Chateauneuf du Pape og grundlagde dermed et nyt domæne. Da
hans barnebarn, Eugène
Gabriel Barrot døde, blev domænet delt mellem 4 brødre. En søn af en
af dem, Christian Barrot, samlede igen det delte domæne og kaldte vinen Lou
Destre d'Antan.
Christian Barrot solgte det meste af produktionen til
negociants og aftappede kun en mindre del til familie og venner.
I 2002 kom sønnen Julien (født 1981) hjem efter
endt ønologisk uddannelse. Faderen lod ham straks få stor
indflydelse på driften af domænet.
Julien er en typisk repræsentant for den unge veluddannede
generation, man i dag kan møde på en del domæner i Chateauneuf du
Pape. Han er fuld af selvtillid og udstråler megen energi i sine
bestræbelser for at finde nye veje, samtidig med at han er klar
over, at der er traditioner, der ikke må ses bort fra, og klar
over, at han overtager meget velplejede vinmarker, der forpligter
ham til at fortsætte i de fodspor, hans forfædre har
betrådt. Faderen arbejder stadig i vinmarkerne,
Søsteren Laetitia
arbejder med regnskaber og præsenterer ofte vinene hos
importører eller på udstillinger/salons.
Domænet har 14,5 ha. i AOC Chateauneuf du Pape.
Gennemsnitsalderen på stokkene er 60 år, men visse
parceller er 100 år gamle. Det er tilfældet
for en 1,6 ha. parcel på lieu-dit Grand Pierre. Denne mark er næsten stenfri med rød
sandet jord på en skråning. To andre parceller har lige så gamle
stokke, 0,8 ha. på Terres Blanches og 2,3 ha på Palestor. 60 år gamle
Cinsault på Pierre Feu, ville Julien ikke undvære, for han siger, at
netop denne parcel er med til at gøre domænets vine forskellig fra andres.
Sidst på året i 2013 begyndte man at bygge
en ny kælder, der blev klar til at modtage høsten i
2015.
Kælderen findes på Chemin du Clos med udsigt til Clos des
Papes.
Efterhånden er der normalt - efter min erfaring - større og
større muligheder for at møde én eller anden her uden
nødvendigvis at have en aftale. Skulle der være lukket, har Laetitia
helt sikkert en løsning - +33 662 849 579
I årgang 2003 blev der kun lavet én cuvée på
domænet. Navnet på domænet og vinen blev fra dette år ændret
til Domaine la Barroche. Vinen var lavet blev lavet fra 75% Grenache, 12%
Mourvedre, 9% Syrah og 4% Cinsault. Den blev lagret 18 måneder
på foudres og barrels.
Siden 2004 har der været lavet 2 el. 3
cuvéer
Chateauneuf du Pape Cuvée Fiancée laves kun i årgange, hvor
Syrah er af ekstaordinær kvalitet.
Fra et par ha. i Chateauneuf-du-Gadagne,
tilhørende en ven Yannick Alliuad har Julien siden 2015
lavet en speciel Liberty de La Barroche. Denne cuvée laves i de
gamle kældre på Avenue des Bosquets.
Siden 2016 laver man en Chateauneuf du Pape Blanc
på Clairette fra lieu-dit Pialons, formentligt få flasker
Chateauneuf du Pape Signature
2016: 62% Grenache, 18% Mourvedre, 12% Syrah,
6% Cinsault og
1% Vaccarese og 1% andre, bl.a. Clairette Rose.
Vinstokkenes alder er i gens. 70 år. Vinifikation i cementtanke
Grenache lagres i foudres, Syrah og
Mourvedre lagres i 1-3 år gamle demi-muids og Cinsault modnes i ståltank.
Lagringen varer i ca. 18 mdr.
Chateauneuf du Pape Cuvée Fiancée
2016: 50% Grenache, 100-årige vinstokke fra Hautes Blanches,
50%
Syrah ikke slet så gamle vinstokke (Cabrières). Syrah lagres på demi-muids og Grenache i
tank i 20 mdr.
Chateauneuf du Pape Cuvée Pure
2015: 97% Grenache og 3% andre druer fra lieu-dit Grand Pierre plantet i
1901 og fra Rayas og Pointu. Vinificeret i cementtank. Lagret på foudres i
20 mdr.
Chateauneuf du Pape Blanc
2016: 100% Clairette fra lieu-dit Pialons. 75% af
mini-cuvéen lagres på demi-muids.
Liberty de La Barroche
2016: 55% Grenache, 18% Syrah, 12%
Mourvedre, 10% Cinsault og 5% Carignan. Gennemsnitsalder på
stokkene 65 år.
Lagret på foudres eller demi-muids i 18 mdr.
Dansk importør: Catching
Wines
Der er blevet bedre plads i den gamle kælder
fra 1930, hvor Liberty er lavet
|
|