Clos des Papes   

Paul-Vincent Avril
Avenue Pierre de Luxembourg 13, 84230 Chateauneuf du Pape.
Tlf.: 490 83 70 13
Åben: Mandag-fredag 9.00-12.00 og 14.00-18.00 
(ikke sikkert, at der kan købes rødvin)
Mail: clos-des-papes@clos-des-papes.com

Paul Avril (1873-1962) var en af de drivende kræfter i oprettelsen af appellationen
Han begyndte at sælge vine med navnet Clos des Papes i 1896.
Régis Avril (1901-1987) leverede vin vine til General de Gaulle og Georges Pompidou i præsidentpaladset i Paris.
Paul Avril (1937-2009) startede med at arbejde på domænet i 1963, først som den unge generation og derefter som ældste generation.
Paul-Vincent Avril (1965 - ) frekventerede som ung vinskoler i Bourgogne. Han kom tilbage domænet i 1988 med visioner om finesse og elegance.
Som for gode vine fra Bourgogne gælder det også for vine fra Clos des Papes, at man er nødt til at have en vis tålmodighed. 


Ejendommen er på 32 ha. Heraf 3 ha. med grønne druer. Parcellerne (24 forskellige) ligger spredt ud over hele byen. En enkelt parcel ligger tæt ved paveslottet og har været omgivet af murene (clos) omkring slottet, heraf ejendommens navn. 
Siden 2011 er domænet certificeret "agriculture biologique"

Der fremstilles kun én cuvé af henholdsvis hvid (10% af produktionen) og rød Chateauneuf du Pape.
Man har siden 1991 afstilket alle druer og har siden 1987 aftappet hele produktionen. Hemmeligheden bag den høje kvalitet er et lavt udbytte. I årgangene 2007, 2008 og 2009 har man således haft et udbytte på henholdsvis 25, 17 og 19 hl/ha. Udbyttet minimeres ved at fjerne klaser før modning og ved at gennemføre en meget streng sortering i forbindelse med høsten.
Der eksperimenteres ikke meget på Clos des Papes. Målet er hvert år at lave en vin, der i videst muligt omfang lever op til de høje kvalitetskrav, som Avril selv stiller, og til de høje forventninger, som køberne af denne vin har og som er i stil med den der har været lavet på stedet i årtier.
80% af den samlede produktion på ca. 100.000 flasker eksporteres til faste kunder i hele verden. 

Chateauneuf du Pape
65% Grenache, 20% Mourvedre, 10% Syrah og 5% andre.
Udbyttet holdes på ca. 25 hl./ha. Lagres på foudres 12-15 mdr.

Chateauneuf du Pape Blanc
Grenache Blanc, Roussanne, Clairette, Bourboulenc og Picpoul.
Ingen fadlagring.

Dansk importør: The Wine Company
.


Paul-Vincent Avril - marts 2010


.

.


Her modtages druerne - på "taget" af gæringstankene.


Gæring af rødvinene sker i cementtanke.

.

Home   Index Chateauneuf du Pape


Siden opdateret 31-08-2016