Rapport fra
Rhonevinfestivalen i lørdags
(gengives som modtaget i dag
fra Steen Rasmussen - tilsat links.
Rhône-vinfestival
jubilæum med succes og entusiasme
Lørdag
d. 14. løb den årlige 10. udgave af Rhône-vinfestivalen af stabelen.
Vinmarkerne i Dansk Vincenter i Avedøre bredte deres løv ud i det
smukke efterårsvejr, mens over 800 vinentusiaster smagte sig igennem
mere end 350 forskellige vine fra over 120 producenter fra danskernes
franske yndlingsdistrikt.
Der
var stor interesse for de to seminarer, der dels blev afholdt af The
Grenache Association om Grenache druens fortræffeligheder, potentiale
og diversitet samt vinjournalist Niels Lillelund om sin nye Rhônebog og
vinkonkurrence for bedste hvide- og røde Rhônevin.
Bedste
journalist vine
Niels
Lillelund valgte følgende vine som de bedste:
Domaine Pierre
Usseglio,
Châteauneuf-du-Pape blanc 2012 (kr. 225,-), The Wine Company
Domaine
de Marcoux,
Vieilles Vignes, Châteauenuf-du-Pape rouge 2011
(kr. 750,-), Domaine
Brandis.
Publikums
favoritter – med drama
Blandt festivalens mange arrangementer var de besøgendes kåring af årets
bedste Rhône-vine. I år var der ekstra drama da to vine i hele to
kategorier fik lige mange stemmer:
Bedste hvidvin blev: Domaine Vieux Telegraphe, Chateauneuf
du Pape Blanc 2011 (kr. 359,-), Theis Vine
Bedste rødvin (to vine)
Domaine
de Marcoux Vieilles
Vignes, Châteauenuf-du-Pape 2011 (kr. 750,-), Domaine
Brandis
Domaine
LePlan-Vermeersch,
GT-X, Vin de France VSIG rouge 2011 (kr.
165,-), Emilie
Vin
Bedste dessertvin:
Vendanges
Tardives un 15 Novembre, Didier Cornillon (150,- ), Vinmand
Årets bedste køb blev (to vine)
Domaine
LePlan-Vermeersch,
Classic Red, Côtes du Rhône rouge 2012 (kr. 60,-), Emilie
Vin
Terres des Pontifes 2011,
Chateauneuf du Pape (kr. 89,-) COOP Danmark.
Årets smagekatalog ses ved at klikke
her, (http://www.rhonevinfestival.dk/
) og arrangørerne bag festivalen, Steen
H. Rasmussen og Lars
Møller, er i fuld gang med at
planlægge næste års udgave af Rhône-vinfestivalen, der er programsat
til lørdag den 20. september 2014.
. |
|