Domaine
du Cayron
Roseline, Delphine
og Cendrine Faraud
Rue de la Libération 84190 Gigondas (Lige før, man kører ind i selve
byen)
Tel. +33 490 658 746
Direkte salg: mandag-fredag 9.00-12.30 og 14.00-18.00
Mail: cayron.faraud@orange.fr
Web:
http://www.domaineducayron.com/
Domænet har
eksisteret siden 1840. Faraud-familien har ejet domænet i 4
generationer.
I dag er det tre døtre (5. generation) af Michel Faraud, der har ansvaret
for domænet: Roseline, Delphine
og Cendrine Faraud.
De tre søstre er umiddelbart betragtet meget forskellige, men man fornemmer, hvis man
har det privilegium at møde dem sammen, en beskeden stolthed og umiddelbar
glæde over at vide, at de forvalter noget betydningsfuldt, traditionerne
i Gigondas. I 2010 gøs de lidt ved tanken om, at tre meget gamle foudres
skulle flyttes for at give plads for 3 nye - i 2011.
Der skulle hugges en hæl og klippes en tå i de gamle kældermure. De var
markeret allerede et år før med røde kridtcirkler.
Eftersom vinificeringen er meget traditionel, og eftersom der kun laves en
enkelt cuvée fra de 16 ha., der høstes, når vejr og modenhed af druerne
tilsiger det, og man ellers i kælderen gør som vanligt, så er vinen fra
Cayron en god indikator for den enkelte årgangs karakteristika.
Man hører fra vinbønder i Gigondas, at de ved blindsmagninger altid har
kunnet genkende vinene fra Cayron. Måske har det ændret sig, efter at de
tre kæmpestore og meget gamle foudres er blevet udskiftet. (Man kunne
måske jævnføre med en parrallel i "storebror" appellationen,
Domaine du Pegau, der har visse sammenlignelige karakteristika fra
"lidt ældre fade".)
I bogen, der blev udgivet for at fejre appellationens 40 års jubilæum
i 2011, Gigondas, Its wines, Its Land, Its People, har den
historisk bevidste Louis Barroul beskrevet domænets historie: "...
Its unsusual for three sisters to run an estate toghether, but this have
been the case for Domaine du Cayron for several years now. Delphine,
Cendrine and Roseline are responsible for the family estate, along with
their father, Michel, who is still actively involved, their complementary
skills perpetuating the work of five generations. Their grandfather
Georges Faraud undoubtedly forged the domaine's identity: he was an
intelligent, open man who loved research, an original character in the
truest sence. In 1936 he built an underground cellar at the entrance to
the village and created his own style of Gigondas wine, year after year.
Tasted in 2011, his 1971 Gigondas is stunning...."
Gigondas
70%-80% Grenache, 10-15% Syrah, 10-15 Cinsault 1-2% nMourvedre.
Stokkene er 40-70 år. Vinificering i cementtank og lagring i meget store foudres i et års
tid.
Dansk
importør:
Philipson
Wine
|