Domaine la Bouïssière 

Gilles og Thierry Faravel
7, Rue du Portail 84190 Gigondas
Tel. +33 490 658 791  
Direkte salg: Fra Caveau på
7, Rue du Portail.
Mail: domaine@labouissiere.com
Web: http://www.labouissiere.com

   

Faderen til de nuværende ejere, Antonin Faravel, var søn af en hyrde og postbud, der havde arvet en del marker i Gigondas, hvoraf en del var bevokset med oliven. Som 14-årig blev Antonin i 1941 sat i arbejde hos Pierre Amadieu. Han endte med at få ansvaret for markarbejdet hos Amadieu, og i løbet af de 30 år han arbejdede her, var han med til eller forestod plantning eller genplantning af dette domænes vinmarker, der i dag omfatter 127 ha i Gigondas. Efter vinteren 1956, som kun få oliventræer overlevede, begyndte Antonin i sin fritid at rydde resterne af olivenmarkerne og plante vinstokke på faderens marker i Gigondas, der ligger i en højde af 350-500 m.o.h. på skrångerne af Dentelles de Montmirail og dermed er blandt de køligste terroirs i Gigondas. I begyndelsen solgte Antonin druerne til Amadieu, men i 1978 lavede og aftappede han en del af produktionen. Han fortsatte dog samarbejdet med Amadieu og solgte en del druer eller vin til ham.
I 1985 sluttede Antonins ældste søn Gilles sig til faderen. Han "medbragte" 5 ha. i Beaumes de Venise, hvorfra druerne indtil for få år siden har været solgt til kooperativet. I 1988 døde Antonin, og i 1989 sluttede Thierry Faravel sig til broderen, efter at han havde arbejdet i kældrene hos Amadieu siden 1981.
Lillesøsteren
Josiane har siden 2014 arbejdet sammen med brødrene.

Vinmarkerne omfatter i dag 9 ha. Gigondas, 5 ha. Beaumes de Venise og 2,6 ha. Vacqueyras. Man er ikke certificeret agriculture biologique, men praksis tilsiger, at man kunne være det. Eftersom Josiane har fået domænet med på både web og facebook og i øvrigt arbejder med publicity og salg, vil det måske blive en realitet i en ikke så fjern fremtid.

Gigondas
2016: 65% Grenache, 35% Syrah. 35% lagres i cementtank og resten i 2-5 år gamle foudres i ca. 12 mdr. Vinstokkene er i gennemsnit 52 år. 70% afstilkes.

Gigondas “Le Font de Tonin”
2016  81% Grenache, 19% Mourvedre.  62% afstilkes.
Lagres på 1-5 år gamle barriques i 12 mdr.  
Ordet "Tonin" er den provencalske forkortelse af faderens navn, Antonin, som plantede stokkene til denne cuvée omkring 1960.

Vacqueyras
2016: 38% Syrah, 51% Grenache, 16% Mourvedre. 65% afstilkes. 
35% lagres i cementtank og resten i barriques eller demi-muds

Beaumes de Venise
2016: 83% Grenache, 17% Syrah. 60% lagres på ældre fade, resten i cementtank. Grenachestokke er 48 år og Syrah 30 år. 55% lagres i cementtank og resten ældre barriques.

VDF Les Amis de la Bouïssière
2016: 47% Merlot, 30% Syrah, 23% Caladoc.

Dansk importør: Jysk Vin  


Fotos fra kælderen er fra facebook


Thierry Faravel på Auspice du Gigondas april 2015
Thierry skulle være rimelig dygtig til at spille på contrabas (jazz)


Brødrene Gilles og Thierry Faravel august 2008
Da billedet blev taget, havde Gilles netop holdt fyraften efter en lang dags hårdt arbejde i
vinmarken på en varm augustdag og ville helst være fri for eksponering. Thierry er scenevant og meget udadvendt. Han er ansvarlig for arbejdet i kælderen. Personligt anser jeg dette foto for en af mine heldigste, ikke teknisk naturligvis, men som beskrivelse af to vidt forskellige personer.
.

Thierry og søsteren Josiane på Gigondas sur Table 2019


Thierry Faravel er gift med Corinna (Kruse) Faravel.
Parret bor på Corinnas smukt beliggende domæne i Lafare, La Martinelle.

Home    Home Gigondas    Home Vacqueyras    Home Beaumes de Venise

Siden opdateret 31-01-2020