Domaine la Bouïssière
Gilles og Thierry Faravel
7, Rue du Portail 84190 Gigondas
Tel. +33 490 658 791
Direkte salg: Fra Caveau på 7,
Rue du Portail.
Mail:
domaine@labouissiere.com
Web:
http://www.labouissiere.com
Faderen til de nuværende ejere,
Antonin Faravel, var søn af en hyrde og postbud, der havde arvet en del
marker i Gigondas, hvoraf en del var bevokset med oliven. Som
14-årig blev Antonin i 1941 sat i arbejde hos Pierre Amadieu. Han endte
med at få ansvaret for markarbejdet hos Amadieu, og i løbet af de 30 år
han arbejdede her, var han med til eller forestod plantning eller
genplantning af dette domænes vinmarker, der i dag omfatter 127 ha i
Gigondas. Efter vinteren 1956, som kun få oliventræer overlevede,
begyndte Antonin i sin fritid at rydde resterne af olivenmarkerne og
plante vinstokke på faderens marker i Gigondas, der ligger i en højde af
350-500 m.o.h. på skrångerne af Dentelles de Montmirail og
dermed er blandt de køligste terroirs i Gigondas. I begyndelsen solgte
Antonin druerne til Amadieu, men i 1978 lavede og aftappede han en del af
produktionen. Han fortsatte dog samarbejdet med Amadieu
og solgte en del druer eller vin til ham.
I 1985 sluttede Antonins ældste søn Gilles sig til faderen. Han
"medbragte" 5 ha. i Beaumes de Venise, hvorfra druerne indtil
for få år siden har været solgt til kooperativet. I 1988 døde Antonin,
og i 1989 sluttede Thierry Faravel sig til broderen, efter at han havde
arbejdet i kældrene hos Amadieu siden 1981.
Lillesøsteren Josiane har
siden 2014 arbejdet sammen med brødrene.
Vinmarkerne omfatter i dag 9 ha. Gigondas, 5 ha. Beaumes de Venise og 2,6
ha. Vacqueyras. Man er ikke certificeret agriculture biologique, men
praksis tilsiger, at man kunne være det. Eftersom Josiane har fået
domænet med på både web og facebook og i øvrigt arbejder med publicity
og salg, vil det måske blive en realitet i en ikke så fjern fremtid.
Gigondas
2016: 65% Grenache, 35% Syrah. 35% lagres i cementtank og
resten i 2-5 år gamle foudres i ca. 12 mdr. Vinstokkene er i gennemsnit 52 år.
70% afstilkes.
Gigondas “Le Font de
Tonin”
2016 81% Grenache, 19% Mourvedre. 62%
afstilkes.
Lagres på 1-5 år gamle
barriques i 12 mdr.
Ordet "Tonin" er den provencalske forkortelse af faderens navn,
Antonin, som plantede stokkene til denne cuvée omkring 1960.
Vacqueyras
2016: 38% Syrah, 51% Grenache, 16% Mourvedre. 65% afstilkes.
35% lagres i cementtank og resten i barriques eller demi-muds
Beaumes de Venise
2016: 83% Grenache, 17% Syrah. 60% lagres på ældre fade, resten i cementtank. Grenachestokke
er 48 år og Syrah 30 år. 55% lagres i cementtank og resten ældre barriques.
VDF Les Amis de la
Bouïssière
2016: 47% Merlot, 30% Syrah, 23% Caladoc.
Dansk importør: Jysk
Vin
Fotos fra kælderen er fra facebook
|