Chateau de la Haute Cassagne
Christian og Maxime Ajasse
Château de la Haute Cassagne 30800 Saint Gilles
Tel. +33 466 870 903
Direct sale: Monday - Saturday 8.00-12.00 and 14.00-18.00
Smagning og salg finder sted på Domaine de la Pinede
Mail: chateaudelapinede@gmail.com
Web: http://www.chateaudelahautecassagne.fr
I 2011 vendte Maxime som 23-årig hjem for at
slutte sig til faderen Christian Ajasse.Château de la Haute Cassagne og Domaine de la Pinede.
Han havde da afsluttet sin oenologiske uddannelse.
Domænerne er på i alt 150 ha. med marker i Costières de Nimes og IGP d'Oc.
I 2010 blev 30 ha. tilplantet med vinstokke med grønne druer, og der blev bygget en ny kælder, beregnet for vinifikation af hvidvine.
Man har derefter 3 kældre, der er beregnet for de tre vintyper, rød-,
rosé- og hvidvin.
Arbejdet i vinmarkerne foregår i henhold til
reglerne for Terra
Vitis.
Vine (Domænets website er ikke opdateret de
senere år)
Prestige
Costières de Nimes
60% Syrah og 40% Grenache.
Costières de Nimes Fût de Chêne
70% Syrah og 30% Grenache. Lagret i barriques.
Costières de Nimes Signature
50% Syrah, 40% Grenache og 10% Mourvedre..
Costières de Nimes Rosé
90% Grenache og 10% Syrah.
Costières de Nimes Blanc
90% Roussanne og 10% Viognier.
Pinède
Costières de Nimes
60% Syrah, 30% Syrah og 10% Mourvedre.
Costières de Nimes Expression
100% Syrah.
Costières de Nimes Rosé
90% Grenache og 10% Syrah.
Costières de Nimes Blanc
90% Roussanne og 10% Viognier.
Hovedbygningen på Haute Cassagne er indrettet med gîte(s) med plads til op
til 12 personer.
Vinene fremstilles i kældre på Haute
Cassagne.
På Chateau
de la Pinede har man en større produktion af abrikoser - angiveligt
29 forskellige sorter.
I produktionslokalerne kan man indhøste, pakke og lagre 80 tons om
dagen. Man byggede i 2012 et solcelleanlæg på 2000 m2, der
skulle kunne nedkøle og drive maskiner på stedet med vedvarende
energi.
NOTE:
Det er usikkert, hvad udtrykket "150 ha." dækker, og ligeledes, hvor
mange ha der er med henholdsvis vin og abrikoser.
Det er ligeledes usikkert, om den i 2015 25-årge Maxime har ansvaret for både
vin og abrikoser.
|