Domaine le Clos de Caveau
Henri Bungener
Chemin de Caveau 84190 Vacqueyras
Tel. +33 618 154 819
Direkte salg: Alle dage 9.30 -12.30 og 14.30-19.00
Mail:
domaine@closdecaveau.com
Web: http://www.closdecaveau.com/
I 1993 overtog Henri Bungener domænet efter sin far, der havde ejet
ejendommen siden 1976. Før overtagelsen praktiserede Bungener i
adskilliige år som psykolog i Londres
Domænet har 13 ha. vinmarker i AOC Vacqueyras, der ligger placeret omkring
ejendommen, og 2 ha. Cotes du Rhone, beliggende i Violès. I 2017 købte
Bungener en parcel på 0,5 ha. i Gigondas.
Siden 1989 har vinmarkerne været certificeret agriculture biologique,
formentligt som den første ejendom i Vacqueyras.
Vine:
Gigondas Champvermail
2017: 70% Grenache, 30% Syrah. Vinifikation i trætank og lagret i 2-årige
barriques i 12 mdr.
Vacqueyras Fruit Sauvage
2017: 60% Grenache og 40% Syrah. Lang (2 mdr.) macerationsperide.
50% lagret i trunkeret trætank. Resten i cementtank
Vacqueyras Carmin Brillant
2016: 60% Grenache, 40% Syrah. Lang macerationsperide.
50% lagret i et-årige barriques i 20 mdr.
Vacqueyras Lao Muse
2015: 60% Grenache, 40%
Syrah.
Gæring og maceration forløber over 3 mdr. og sker i åbne (i enden) barriques.
Cuvéen lagres derefter i 12-18 mdr. på de samme (lukkede) barriques.
Vacqueyras Blanc Le Louis d'Or
2019: 80% Grenache Blanc, 20% Clairette. Lagret 6 mdr. i barriques
Cotes du Rhone
Les Bateliers
2019: 70% Grenache, 30% Syrah
VDF Blanc Le Mistralet
2019: 100% Muscat petit grains (sec)
VDF Rosé La Rosée
2019: 80% Muscat petit grains, 20% Grenache Noir
|