Domaine le Clos de Caveau

Henri Bungener
Chemin de Caveau 84190 Vacqueyras
Tel. +33 618 154 819
Direkte salg: Alle dage 9.30 -12.30 og 14.30-19.00
Mail: domaine@closdecaveau.com
Web: http://www.closdecaveau.com/

   

I 1993 overtog Henri Bungener domænet efter sin far, der havde ejet ejendommen siden 1976. Før overtagelsen praktiserede Bungener i adskilliige år som psykolog i Londres
Domænet har 13 ha. vinmarker i AOC Vacqueyras, der ligger placeret omkring ejendommen, og 2 ha. Cotes du Rhone, beliggende i Violès. I 2017 købte Bungener en parcel på 0,5 ha. i Gigondas.
Siden 1989 har vinmarkerne været certificeret agriculture biologique, formentligt som den første ejendom i Vacqueyras.

Vine:

Gigondas Champvermail
2017: 70% Grenache, 30% Syrah. Vinifikation i trætank og lagret i 2-årige barriques i 12 mdr.

Vacqueyras Fruit Sauvage
2017: 60% Grenache og 40% Syrah. Lang (2 mdr.) macerationsperide.
50% lagret i trunkeret trætank. Resten i cementtank

Vacqueyras Carmin Brillant
2016: 60% Grenache, 40% Syrah. Lang macerationsperide.
50% lagret i et-årige barriques i 20 mdr.

Vacqueyras Lao Muse
2015: 60% Grenache, 40% Syrah. 
Gæring og maceration forløber over 3 mdr. og sker i åbne (i enden) barriques. 
Cuvéen lagres derefter i 12-18 mdr. på de samme (lukkede) barriques.

Vacqueyras Blanc Le Louis d'Or
2019: 80% Grenache Blanc, 20% Clairette. Lagret 6 mdr. i barriques

Cotes du Rhone Les Bateliers
2019: 70% Grenache, 30% Syrah

VDF Blanc Le Mistralet
2019: 100% Muscat petit grains (sec)

VDF Rosé La Rosée
2019: 80% Muscat petit grains, 20% Grenache Noir


Henri  Bungener

Man udlejer på domænet en lejlighed med plads til 2-3 personer.


Henri Bungeners team (2020). Maître du Chai Damien Rigaud, Chef de Culture Nicolas Roussin og Assistante Hèléne Roux 

Home   Home Vacqueyras

Opdateret 07-02-2020