AOP Tavel
Historiske årstal
Man har fundet rester af en romersk
bebyggelse i kommunen med arkæologiske rester, der fortæller om
vinfremstilling i det 2. århundrede.
1636: En jordebog (grundlag for afgifter til lensmanden) omtaler
specialiceret vindyrkning.
1716: Arkiver omtaler lokale vine fra Tavel.
1902: Syndikat af vinavlere stiftes.
1926: Man går i gang med at udarbejde regler for
oprettelse af en appellation, i samarbejde Baron Le Roy fra
Chateauneuf du Pape. Lokalt var det prædidenten for syndikatet i
Tavel (1923-1938), Aime Roudil, der stod i spidsen for
appellationens oprettelse, som sammen med Chateauneuf
du Pape blev de første i verden.
1936: AOC Tavel får officiel status. Endeligt cirkulære i
1937.
T.v. Aime Roudil
(1870-1938)
og Pierre Le Roy (1890-1967)
Cahier
des Charges Appellationsregler
Tavel Rosé kan kun laves fra marker i Tavel kommune - samt
enkelte parceller i Roquemaure.
Det potentielle areal inden for appellationsgrænsen er 960 ha.
Tilladte
druevarieteter:
Primære varieteter: Bourboulenc,
Cinsault, Clairette Blanc, Clairette Rose, Grenache Blanc,
Grenache Gris, Grenache Noir, Mourvedre, Picuepoul Blanc
Piquepoul Noir, Syrah.
Andre varieteter: Calitor (skal være plantet før 1994),
Carignan Blanc, Carignan Noir.
Procentvise andele i markerne
(Cépagement)
Grenache (3 typer) skal udgøre min. 30% og max. 60%.
De enkelte primære varieteter må ikke overstige 60%.
Andre varieteter må hver især ikke overstige 10%
Maksimalt udbytte: 46 hl/ha.
Min. alkoholprocent: 11,5.
|