The Wine Company's 15 års jubilæumsfestival
14. maj 2011 i Dansk vincenter, Avedøre

.

.

Man følte det næsten, som var man var til Rhonevinefestival, selv om det var lidt lettere at komme til ved bordene ved denne lejlighed.
Uden at vide det, vil jeg tro, at The Wine Company havde udvalgt deres bedste producenter/vine til lejligheden. Der blev i hvert fald serveret rigtig gode vine, ikke blot fra Rhone, men også fra andre områder.
Smagekataloget ses her.
Nogle af deltagerne har tidligere måske mødt Baptiste Grangeon fra Domaine Cristia og Thierry Usseglio fra Domaine Pierre Usseglio, men Vincent Maurel fra Clos Saint Jean har mig bekendt ikke før været til større smagninger i Danmark.
Philippe Cambie har før besøgt Danmark, men det var før Halos de Jupiter serien blev til.

.

Domaine de Cristia er min personlige favorit blandt de 3 repræsenterede Chateauneuf-producenter. De 3 vine fra 2009 overgås samlet set ikke af andre producenter i Chateauneuf du Pape. Hvis jeg havde fået serveret Cuvée Traditionel blindt ville jeg have væddet en del på at det var en årgang 2007.
Meget typisk for Baptiste ved han ikke, hvad prisen er på domænet (det er søsterens afdeling), men den er nok ca. 24€. Jeg håber, at han har flere flasker i juli. Renaissance og Vieilles Vignes er naturligvis endnu bedre, men de er jo også lidt dyrere.
Thierry Usseglio, Domaine Pierre Usseglio er en solid producent af typisk Chateauneuf du Pape i sin basiscuvée. Som det er tilfældet for de tre private producenter, man kunne møde ved denne lejlighed, laves der flere specialcuvéer. I kultbaren kunne man smage minicuvéen "Not for You" formedelst 150 kr. for et glas. Det er godt nok kræs. Den er forbavsende åben og velsmagende på trods af sin unge alder, og var i alle henseender smagningens bedste (og dyreste) vin. Man kunne også i kultbaren smage Reserve des Deux Freres og Cuvée de mon Aïeul. Foto. The Wine Company

.

Vincent Maurel fra Clos Saint Jean serverede alle tre cuvéer. Som én af få producenter i Chateauneuf du Pape, lavede han også sine specialcuvéer i 2008, så man kunne smage alle 3 vine i 2008 og 2009. Det var da et generøst tilbud, og de, der prøvede alle vine, fik et godt indtryk af forskellen på de to årgange. Herren t.h. er Gunnar Myrup Jensen. Foto: Morten Myrup Jensen.
Philippe Cambie er altid i strålende humør, når han er i nærheden af mad og vin. Her har han selskab af André Devald.
Han skænkede hele serien af Halos de Jupiter, fra Costieres de Nimes til 2 udgaver af Chateauneuf du Pape, hvoraf den ene var fra en biodynamiker, og så kan man jo gætte på, hvem det kan være.

.

Ægteparret fra Domaine Jean-Marc Bernhard i Alsace (Katzental) var da godt nok et par sympatiske mennesker, og deres vine var rigtig gode. Der skal nok være en del danskere, der gør ophold i Alsace på vej til eller hjem fra sydligere strøg. J.M. Berhard kan være et udmærket mål. Personligt fandt jeg to Rieslingvine fra Grand Cru Shclossberg og Wineck Shclossberg helt perfekte.
Alle de traditionelle Alsacevine fremstilles (tror jeg), også de søde udgaver.
Eric Arnesi Gauchezco Wines kom til København fra Argentina, og præsenterede sine vine, hvorom man på websitet siger "100% Malbec. 100% Argentina". Jeg må indrømme, at jeg ikke er særlig bekendt med argentinske vine. Derfor var det interessant at smage (de tre bedste cuvéer) fra domænet. Det er vel sådan, at enten kan man li´ Malbecvine, eller også kan man ikke. Jeg tror, at kvaliteten på vinene var meget høj, men jeg kunne personligt godt have tænkt mig lidt mere garvesyre.

.

Fra Domaine des Martinelles i nordlige Rhone var ejerne Nadia og Pascal Fayolle, der skænkede i glasset. Tilfældigvis gik jeg fra bordet med Alsacevine og startede her med en hvid Hermitage. Det var noget af et spring. Derefter smagte jeg de to røde Hermitage. Jeg er af og til blevet spurgt om, hvorfor jeg ikke har nordlige Rhone med på min side. Jeg kan lige så sige det, som det er, jeg er ikke en fan af Syrah, men altså når det lige er Hermitage, så går det an.
Paul Rogers er "General Manager" på Fox Creek Wines fra Australien, som sammen med Mollydooker Wines (præsenteredes af en dansker) var de to (ud af 6) producenter, The Wine Company havde valgt at præsentere.
Hos begge producenter har vinene en kolossal frugtintensitet (vel typisk australsk kvalitet). Mollydooker serverede 6 vine ved bordet og 3 vine i kultbaren, hvoraf den mest spektakulære var Velvet Glove 2007.

.

Numa Cornut fra Chateau Guiot Costières de Nimes. Foto: TWC

Arnaud Margaine fra Champagne A. Margaine 
Herren t.h. er Peter Strobel. Foto: TWC

.

Baptiste Grangeon, Domaine Cristia, Lars fra TWC, Vincent Maurel Clos Saint Jean, Philippe Cambie, Halos de Jupiter, Thierry Usseglio, Domaine Pierre Usseglio og Steen fra TWC

.

Ud over de nævnte blev der også serveret vine fra

Duoro og portvine fra DOW. Et spændende udvalg af forskellige typer bordvine og portvine

En række spændende Bourgognevine fra Dominique Laurent. Synd for Steen Rasmussen, at han var nødt at bruges det meste af dagen på at skænke op. Lars havde det sjovere. Han solgte vin i kassevis.

 

Monica Marcucci Poggio il Castellare, Toscana
Kultvine 3x Mollydoker, 3x Pierre Usseglio og en port.
.

.

Home