Turist i Vacqueyras  

Byplanen t.h. viser den gamle bydel, som i den tidligere middelalder har værert befæstet i et eller andet omfang. Der findes kun få rester af fæstningsmure, som man som turist ikke umiddelbart får øje på.
Ved det højeste punkt i byen ligger Èglise Saint Barthély og ved samme plads findes stedet hvor Chateau Vacqeyras har ligget i middelalderen og som husede den adelige familie Vassadel, der var byens lensherre fra 1348 til slutningen af 1600-tallet. I dag findes her, hvad en almindelig turist måtte betragte, som en usædvanlig stor fint restaureret beboelsesejendom med et hjørnetårn. Byen har aldrig været ejer af kirken.

I 1210 fandt en fredslutning sted blandt to af datidens "stormagter" i området,
comte Raymond de Toulouse, marquis de Provence og Guillaume des Baux, prince d'Orange. I traktaten indgik, at Prinsen af Orange skulle afstå Vacqueyras til Marquis de Provence.
En af byens berømte sønner (i visse kredse) var en troubadour, Rimbaut de Vacqueyras (1180-1207 Omtrentlig). I 1899 blev der rejst en buste af ham i Vacqueyras under overværelse (og måske på initiativ) af datidens fortaler for en ny epoke for lyrik på det procençalske sprog Frédéric Mistral (1830-1914)

På normale dage er Vacqueyras en stille by, hvor turister måske forlader D7 300 m fra byens centrum, måske indtager frokost på Café du Cours, måske besøger vinbønder eller måske nøjes med at købe vine på Caveau du Vacqueras, der ligger over for caféen.
13.-14. juli hvert år år bliver der liv i byen, for da afholdes Fete ses Vins i byen. 
De fleste fotos herunder er fra denne begivehed i 2015, 2016 eller 2018.


Note: Herover er Nord øverst. På planen herunder er øst øverst.


På førstedagen 13. juli kl. 9.00 Petit déjuener vigneron gratuit servi sur le cours Stassard. T.h. Henri Bungener, Domaine le Clos de Caveau


På andendagen 14. juli kl. 9.00 ser Cours Stassard anderledes ud. En mindre hær er i gang med at dække op til le grand repas gastronomique du 14 julliet,
der også i programmet hedder L'Inconturnable Repas Champêtre "Unmistakable Country Meal". Der er naturligvis musik til spisningen (pop/rock). Fri vin? 2018: 52€.
Billedet til højre viser deltagere i færd med at indtage deres pladser til middgen kl. 12.00. For begge fotos gælder, at fotografen kunne dreje rundt til lignende fotos
fra den anden ende af gaden - måske lidt kortere borde.


Tidligt på en af dagene (i dette tilfælde søndag den 14. juli 2018 omkring 9.30) kan man møde kendte ansigter forskellige steder i byen med afslappede attituder.
Fra venstre: Cyril Alazard, Domaine de la Colline Saint Jean, Elizabeth Barnier, Domaine la Ligière, Frédéric Vache, Domaine les Clos des Cazeaux,
Alaine Ignace, Vignobles Alaine Ignace, Mikael Boutin, der laver vinene på
Domaine le Clos de Caveau, men også laver sine egne på Domaine Boutin i Rasteau.


Porten på Cours Stassard til den gamle bydel er den naturlige indgang, hvor folk mødes ved 10-tiden på 1. dagen til officiel åbningsceromoni.
Fra venstre. Frédéric Gondran, Fete-arrangør, Philippe Bouteiller, Chateau Haut Montmirail, Marie-Therése Combe, Domaine la Fourmone, Philippe Bernard,
Domaine la Ligière. Yderst til højre ved porten køber man sit smageglas og evt. andre merchandices.


I 2016 blev pladsen ved kirken brugt til præsternes velsignelse af en vinstok, folkloreoptrin og musikalsk underholdning. Bemærk byens anden portindgang.
I 2017 blev en anden plads brugt til disse indslag - Foto herunder t.v.


Der plejer at fyldig representation fra Confrérie des Maistres vignerons de Vacqueyras et compagnons du troubadour Raimbaut og La Confrérie du Herve.
Sidstnævnte kommer fra Herve i Belgien som er venskabsby med Vacqueras (Jumelage) De belgiske brødre er osteproducenter - AOP Le Fromage de HerveTil venstre bygningen, der ligger på stedet, hvor Chateau Vacqueyras var beliggende. Sognekirken Èglise Saint Barthély

Fotos fra Fete ses Vins (Udstillerne) 2015 - 2017 - 2018

Home   Home Vacqueyras

Opdateret 17-10-2018