Rhonevinfestival
lørdag den 15. september 2012
Vejret var dejligt, og indenfor var der efter sigende mere plads, end der plejer at være, og det var da måske også lidt nemmere at møve sig frem i køerne, en det plejer at være. Det var også blevet lidt nemmere at spytte. Langt om
længe har det bredt sig, at udstillerne har spyttepokaler på bordene i
stedet for det umulige sorte spande på gulvet. Jeg er ret sikker på,
at Sopexa/Cotes du Rhone, gerne vil sponsorere Jeg havde efter at have deltaget i seminaret for lidt
tid til at smage andre vine. Jeg synes, at det er dejligt ind imellem at komme til
en stand, som kun har vine fra en enkelt producent, som det var
tilfældet med Peter Jensen Vin-T-Vin,
der havde hele rækken af vine fra Domaine
de Coste Chaude. Jeg så kun glade mennesker på festivalen, og der var
rigtig mange gode vine.
Rhonevinfestivalen afvikledes for 9. gang i 2012, så der vil altså
være tale10 års jubilæum den 14. september 2013. |
|
||||||
. | |||||||
Årets
seminar havde
Costiéres de Nîmes
som emne.
Olivier Hickman (http://www.wine-uncovered.com) holdt et koncentreret foredrag om Rhones terroirs og hvad der kræves af mikroklima og vinproducent for at frembringe gode vine. Anne Juel Christensen præsenterede de 11 vine fra appellationen og kommenterede de forskellige stilarter, hvilket hun gjorde med dejligt uhøjtidelige og personlige udtryk. Rækkefølgen af de smagte vine var ifølge AJC valgt, så man startede med de mest ukomplicerede og sluttede med de mest kompakte vine. Efterhånden som vinene blev bedre og bedre, var man nødt til at huske på, at der var jo altså fandtes meget bedre vine i de tilstødende lokaler, men nogle af de bedste vine aftvang alligevel en vis respekt De smagte vine i den rækkefølge de blev smagt. Château de Valcombe, Syrah Grenache, 2010 |
|
||||||
. |
|||||||
|
|
||||||
. |
|||||||
|
|
||||||
. | |||||||
|
|
||||||
. |
|||||||
|
|
||||||
.. |
|||||||
|
|
||||||
. |
|||||||
|
|
||||||
. |
|||||||
Billeder herunder er taget af Steen H. Rasmussen fra The Wine Company |
|||||||
. |
|||||||
|
|
||||||
. |
|||||||
|
|
. |
|||||
|
|
||||
. |
|||||
|
|||||
Fra venstre: Thomas Brinkløv fra Genereux, Erik Jerslev fra Jersild Vin, Søren Gudiksen, Michael Bo Munck fra Vinmand og Lars Møller fra The Wine Company |