Afin de Célébrer son 40e
anniversaire
l'Appellation Gigondas a le plaisir de vous inviter
le samedi 16 avril 2011 au dîner de gala
préparé par le chef du restaurant l'Oustalet Laurent Deconinck.
La remise des prix du 4e
Concours des Vins de Gigondas
aura lieu lors de l'apéritif précédant le dîner à 19h
à la Maison de Gigondas
Jeg er temmelig sikker på, at min
kone og jeg var de eneste deltagere bosat uden for Frankrig, måske
med en enkelt undtagelse.
Det var meget spændende at deltage i festen. Jeg fik sat navne på
en del ansigter, og jeg er ret sikker på, at jeg er blevet mere
kendt af vinbønderne i Gigondas. Man skulle naturligvis have rede
på, hvem den ældre herre med fotografiapparatet var, hvis man
ikke kendte ham i forvejen.
Den største overraskelse var at opleve, hvor stor en rolle rugby
spiller i området. Det så for mig ud til, at alle, yngre og ældre,
mænd og kvinder slugte hvert et ord om spillet, som fyldte en stor
del af underholdningen ved festen.
Et baskisk mandskor på 8-10 mand sørgede med bravour for musikken.
Koret var udendørs akkompagneret af harmonika. Senere på scenen i
salen også af elorgel.
Maden var til mange huer. Man var nødt til at servere, mens der blev snakket eller
sunget på scenen, men jeg lukkede af for rugbysnakken, og spiste
maden, så snart den var severet.
Menu
St Jaques-Vanille
"Juste" Saisie et Girolles au Beurre de Gingembre
Denti de Méditerranée et
Langouste Grillée
En bouille de Pomme Terre et Artichaut violet, Pistou de Roquette
L'Agneau de grillon rôti.
Blette et Pignons de Méditerranée
Les Chèvres du Barroux, le
Rotulu Corse, le Comté affiné 30 mois
et salade de mesclun
L'Opéra des Dentelles
De to første retter krævede
hvidvin, og den blev leveret af, hvad man måske kan kalde en
venskabsappellation fra Korsika. Der var to vine på Vermentino
druen og det var nok fra én af øens bedste producenter. Især den
sidste var en temmelig god vin.
Lidt før kødretten, som var
lammetournedos, begyndte serveringen af de gamle vine fra Gigondas.
De er her anført i den rækkefølge, de blev serveret ved vores
bord. Naturligvis var alle vinene i fin form - ellers ville man jo
nok ikke have leveret dem til en sådan lejlighed.
Amadieus Gigondas fra 1972 var meget overbevisende.
Domaine Saint Gayan Gigondas |
1996 |
Domaine Pesquier Gigondas |
1994 |
Domaine de la Bouïssiere,
Gigondas La Font de Tonin |
1999 |
Chateau de Saint Cosme
Gigondas |
1991 |
Pierre Amadieu Gigondas |
1991 |
Domaine de Font-Sane |
1991 |
Gabriel Meffre Gigondas
Laurus |
1998 |
Pierre Amadieu Gigondas |
1972 |
|