Kort nyt - januar
2010
29. januar 2010 | |||||||
. Harry Kaaris på Winelibrary 28.1. "Gary interviews Harry Karis, the writer of the epic book about this celebrated Southern Rhone region. They taste 2 Chateauneuf du Papes and talk about this venerated region." Der kommer senere (i dag?) en Part 2 |
|
||||||
. | |||||||
26. januar 2010 | |||||||
. | |||||||
Præsentation
af 2009 i Rasteau og Gigondas I lighed med arrangementet i Chateauneuf du Pape (se 22. januar) inviterer man også Pressen og professionelle til smagninger i andre byer. Festival "Millessime 2009" - første gang et sådant arrangement afholdes. Det finder sted på CLAEP i Rasteau mandag den 22. marts kl. 9.00-14.00 Skulle man ønske at deltage, kan man henvende sig til Syndikatet i Rasteau (mailadresse). Jeg forventer selv at deltage og vil berette om begivenheden efterfølgende. I Gigondas finder præsentationen sted på Auspices
de Gigondas (syndikatets bygning i den højeste del af byen) lørdag
den 17. april kl. 10.00-18.00. |
|||||||
. | |||||||
22. januar 2010 | |||||||
. | |||||||
Les
Printemps de Chateauneuf du Pape 10.-11. april 2010. Salle Dufays, Chateauneuf du Pape. .
|
|
||||||
. | |||||||
16. januar 2010 | |||||||
. | |||||||
Flere
vinterbilleder fra Provence. Disse
fra fra Philippe Gimel.
Herunder (13.1.) er henvist til en side fra
Agence Bio. Jeg har tidligere lavet en side, hvor jeg
oplister de producenter, der mig bekendt er certificerede agriculture
biologique - Ses her. Denne liste
indeholder færre producenter. Det skyldes blandt andet, at listen fra
Agence Bio også medtager producenter, der er under konvertering til agriculture
biologique - konverteringsperioden er normalt 3 år. Det bemærkes, at en del af producenterne også
er certificeret biodynamiske, men det forudsætter, at man også er
certificeret agriculture biologique. |
|
||||||
. | |||||||
13. januar 2010 | |||||||
. | |||||||
Via
surfing fik jeg en oplysning om, at også Clos des Papes er blevet
certificeret agriculture biologique - endda tilbage i 2007. Jeg fik
det bekrævet efter en ekstra specifik søgning på http://www.sommelier-vins.com/article-32273238.html
Her var der i øvrigt nogle henvisninger til videoer på YouTube med Paul Avril (billedet t.h.) Man kan fra siden finde flere sekvenser: Presentation - Hvidvinen - Rødvinen - Vinstokkene - Le Terroir. Vedr. søgning efter biologiske producenter kan man bruge siden fra Agence
Bio. |
|
||||||
.. | |||||||
11. januar 2010 | |||||||
. | |||||||
Laurence
Feraud kommer til Sønderjylland Sydjysk Vinselskab har "Årets smagning" lørdag den 30. januar kl. 19.00 på Tyrstrup Kro (I Christiansfeld). Man får besøg af Laurence Feraud fra Domaine Pegau. Hun skulle ifølge programmet bl.a. medbringe Da Capo 2007, og denne vin har man ikke så ofte lejlighed til at smage. Der er også adgang for ikke medlemmer. Program kan ses her. |
|
||||||
. | |||||||
6. januar 2010 | |||||||
. | |||||||
Jeg
reviderede for nylig siderne om negocianter, der laver vine fra Rhone.
Mine sider blev lavet for flere år siden og havde mange mangler og
unøjagtigheder. Det er ikke lige negocianterne, der vækker min
skrivekløe, men på den anden side, skal oplysningerne (om de mest
kendte) jo helst være nogenlunde korrekte, og det er ikke alle mine
besøgende, der kun vil kunne hente oplysninger om kvalitetsvine. Og når
der nu ligger sne på golfbanen, så kan man jo ligeså så godt få nogle
udskudte opgaver fra hånden. (Mit røgfyldte arbejdsrum undergår p.t.
også en renovering efter årelange opfordringer fra min kone.). Det er vel nok de mest etablerede, der kan købes i DK. Når tilbudsaviserne dumper ind ad brevsprækken, ser min kone af og til en rhonevin og spørger uskyldig (som hun er), om den ikke var interessant. Så kigger "eksperten" jo på annoncen og kan ikke se årgang eller ophavsmand (producent), og så kan Ulla læse af minespillet, at den vin behøver hun ikke at spendere husholdningspengene på. Jeg er godt klar over, at der er mangler på min liste over negocianter. Der synes i disse år at være en tæt underskov af håbefulde (unge) mennesker med ambitioner om at blive grundlægger af et af fremtidens succesfulde negociantfirmaer. Hvad f. eks. med en vin der kaldes "Cor Hominus Laetificat" eller kortere Co Ho La. Dette firma med det mere gennemskuelige navn, Maison Rouge, har oven i købet en hjemmeside http://www.maisonrougewines.com/. Ja, ja, hvem ved? Lad os nu lige se tiden an. |
|
||||||
5. januar 2010 | |||||||
. | |||||||
Finesse
eller power Livingstone-Learmonths på http://www.drinkrhone.com/ "January 2010 News": "It will be interesting to see what happens with the style of some Southern Rhônes over the next few years. There has always been a gulf between what one might loosely term the typical European palate and the typical North American palate, and this difference has been brought into very sharp focus with the issue of the 2007 vintage at Châteauneuf-du-Pape. I have actually witnessed a professional taster, spitting all the while as per usual, physically crumble after going through 30 or 40 of the 2007s at a public event. Is this a good sign? Even in the USA, a lively divergence has opened up between Eric Asimov, the New York Times wine correspondent, and the Sage of Maryland, Robert Parker jr. Finesse or power? Can you indeed offer finesse when the degree exceeds 15°? Are growers copping out when they lament the rise in ripening season temperatures, but also know that this style of wine sells very well in certain markets - so why kick against the trend? I cover this point in the February 2010 issue of Decanter magazine, by the way. " |
|||||||
. | |||||||
1. januar 2010 | |||||||
. | |||||||
The
Rhone Gang Skulle man nu blive nysgerrig efter at vide, hvem d'herrer på billedet til højre mon egentligt er, så kan man prøve at klikke på overskæggene. Herren med det mørkeste overskæg er spion, så hans skæg vil kun lede frem til den organisation, han repræsenterer. De har et fælles mål: Lidt utradionelle er de da. De laver en vin på
30% Grenache og 70% Pinot Noir og så en blanding af tre domæners
topcuvéer - én af dem har Parker for nylig givet 100 point! |
|
||||||
. |
Arkiv: